Mise u Svetištu sljedeće nedjelje u 8:00 i 11:00, te u Zvirovićima u 9:30 sati.                                                                   Aktualni župni list

Proslava blagdana sv. Stjepana u Stubici

Zaštitnik filijalne crkve u Stubici je sv. Stjepan, Prvomučenik, čiji se blagdan slavi odmah nakon Božića, 26. prosinca.

Sv. Stjepan je prvi koji je za Krista posvjedočio svojom krvlju te je zbog toga nazvan Prvomučenikom. Njegov lik je u povijesti crkve i spasenja ostao kao primjer svima. Stjepan je svojom smrću posvjedočio ljubav prema Kristu te se tim istim činom rodio za nebo. Time nam svetac, Prvomučenik, daje primjer i poticaj kako u životu živjeti, kako zauzeti stav prema neprijateljima i za koje i kakve ideale se u ovom životu isplati istinski boriti i žrtvovati. 

I ove je godine sveta Misa slavljena u 11.00 sati a predvodio ju je župnik don Ivan Štironja. Župnik je na početku sve prisutne pozdravio, čestitao Božić i blagdan sv. Stjepana. Uveo nas je u misno slavlje s pozivom na preispitivanje savjesti, naglasivši da svaki grijeh, posebno teška psovka ubija Isusa. Psovanje je doslovno kamenovanje Isusa Krista u nama samima i oko nas, ubijanje vjere i suprotstavljanje Isusu da se proslavi preko nas, naglasio je župnik. Na Misi je sudjelovao i bivši župnik don Ivo Šutalo koji nas je ohrabrio svojom propovijedi  i razveselio svojom prisutnošću. Okupio se veći broj vjernika, kako domaćih tako i onih iz drugih okolnih mjesta. Molitvom i pjesmom vjernoga puka potvrdili smo snagu i ljepotu zajedništva, zajedno se radovali i Bogu uputili hvalu i slavu. Bila je ovo prigoda da izmijenimo božićne čestitke i dobre želje.

Emilija Jelčić

Free counters! 

© 2012 - 2019 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina