Malonogometna liga Crkve u Hrvata

Ispis

Svetkovina Uzašašća Gospodinova – Spasovo, 25. svibnja,  u Svetištu je proslavljeno u znaku duhovnog početka završnice Malonogometne lige Crkve u Hrvata.

Slavili smo svetu Misu u 18:00 sati. Prije toga je bila prigoda za svetu ispovijed već od 17:00 sati a potom u 17:30 Pobožnost svete krunice. Svetište Presvetoga Srca Isusova Studenci bilo je izabrano kao domaćin duhovnog početka završnice Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata, gdje su se okupile sve pobjedničke ekipe, njih šesnaest, iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine. Tim je povodom Misu u 18:00 sati, u Svetištu, predvodio generalni vikar don Željko Majić u koncelebraciji sa svećenicima gostima. Župnik don Ivan Štironja rado je prihvatio prijedlog don Mladena Šutala, pročelnika i animatora Hrvatske katoličke mladeži Mostarko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanjske biskupije i njegova zamjenika don Tomislava Ljubana, da duhovni početak i okupljanje na završnicu upriličen u biskupijskom Svetištu u Studencima.

Pobjednici ovoga natjecanja bili su mladi iz župe Svetog Ilije Stolac, koji su u finalu osvojili prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je Zadranima, a treće mjesto mladima Vrhbosanske nadbiskupije. Nakon finalne utakmice, uručene su i nagrade najboljim momčadima i pojedincima. Tako je za najboljeg igrača i strijelca turnira proglašen Josip Bošković iz župe svetog Ilije iz Stoca, dok je nagradu za najboljeg vratara turnira odnio Vice Šušić, iz redova svetog Josipa. Sljedeće godine, Đakovo je domaćin velike završnice Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata.

Tags: