Mise u Svetištu sljedeće nedjelje u 8:00 i 11:00 sati.                                                                   Aktualni župni list

„STUDENČICA“ I „VRELO ŽIVOTA“ U BLAGAJU - 25.5.2013.

   Na poziv župnika župe Blagaj-Buna, don Nikole Menala, u subotu, 25. svibnja ove godine, dio mješovitog župnog zbora „Vrelo života“ i HKUD „Studenčica“, odazvali su se i sudjelovali na trodnevnici koja je prethodila župnoj svetkovini i patronu, Presvetome Trojstvu.

Te, treće večeri trodnevnice, sveta Misa slavila se u Blagaju u 18.00 sati, a predvodio ju je naš župnik don Ivo Šutalo. Naime, uza župnu svetkovinu Presvetoga Trojstva, vjernici župe Blagaj-Buna radovali su se ove godine još jednom važnom i radosnom događaju – blagoslovu obnovljene stare blagajske župne crkve. Tridesetak naših pjevača i folkloraša vodili su liturgijsko pjevanje pod svetom Misom i radovali se ovom izvanrednom događaju blagajske župe.  Samu posvetu oltara i blagoslov obnovljene crkve obavio je mjesni biskup, msgr. Ratko Perić sutradan, na samu svetkovinu Presvetoga Trojstva, 26. svibnja u 11.00 sati, uz koncelebraciju okolnih svećenika.
Te subote, 25. svibnja, tj. treće večeri trodnevnice, nakon svete Mise u Blagaju održan je i peti po redu susret folklora na Buni u 20.00 sati pod nazivom „Neka pjesma Bunom teče“ u organizaciji domaćega HKUD-a „Herceg Stjepan“.  Župnik don Nikola pozdravio je sve prisutne, a „Bećari“ su početnim nastupom otvorili ovaj prelijepi susret. Voditelj programa bili su Simona Spajić i Mairo Matoš. Radi lošeg vremena, susret se nije mogao održati na otvorenom, pa se stoga sve organiziralo u mjesnoj školi na Buni u suradnji župnika don Nikole, „Bećara“ iz domaćega HKUD-a „Herceg Stjepana“ i uprave bunske osnovne škole. Ukupno je nastupilo 9 društava, a posebni gosti bili su KUD „Tomislav“ iz Cerne, iz Hrvatske, koji su svojim slavonskim kolima i raspoloženjem unijeli posebnu draž cijeloj večeri. Naš HKUD „Studenčica“ izveo je također svoju koreografiju i tako dao svoj obol cjelokupnoj proslavi i ljepoti ove večeri za Susret folklora. Nakon susreta društva su nastavila pjesmu i veselje uz iće i piće u prostorijama bunske osnovne škole. Na Buni je uvijek lijepo, pa i onda kada je vrijeme ružno. Od srca čestitamo župniku i svim vjernicima na obnovljenoj staroj blagajskoj župnoj crkvi i želimo da uvijek „pjesma Bunom teče“.
Domaćini s Bune su u folklornoj noći ugostili osam folklornih društava iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske:


KUD „Tomislav“ Cerna,
HKUD „Stolac“, Stolac
HKUD „Bosansko izvorno kolo“ Stolac,
HKUD „Naši korijeni“ Bobanovo,
HKUD „Sv. Josip Radnik“ Domanovići,
KUD „Vašarovići“ Ljubuški,
HKUD „Studenčica“ Studenci,
KUD „Ganga“ Široki Brijeg.


Na kraju Susreta predsjednik HKUD-a „Herceg Stjepan“  Marinko Maslać   uručio je zahvalnice i simbolične darove svim sudionicima.

 Ana Dragičević

 • studencica-u-blagaju-svibanj-2013-01
 • studencica-u-blagaju-svibanj-2013-02
 • studencica-u-blagaju-svibanj-2013-03
 • studencica-u-blagaju-svibanj-2013-04
 • studencica-u-blagaju-svibanj-2013-05
 • studencica-u-blagaju-svibanj-2013-06
 • studencica-u-blagaju-svibanj-2013-07
 • studencica-u-blagaju-svibanj-2013-08
 • studencica-u-blagaju-svibanj-2013-09
 • studencica-u-blagaju-svibanj-2013-10
 • studencica-u-blagaju-svibanj-2013-11
 • studencica-u-blagaju-svibanj-2013-12
 • studencica-u-blagaju-svibanj-2013-13
Free counters! 

© 2012 - 2019 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina