Free counters! 

 

PRIPREMNI RADOVI AUTOPUTA NA MOSTU „STUDENČICA“ 29.9.2012.

   Prije par mjeseci počeli su pripremni radovi autoputa na mostu „Studenčica“ ispod župne crkve u Studencima. Most koji će spajati preko Studenčica brdo Zagorje i brdo prema Docima bit će dug oko 550 metara i visok oko 90 metara. Trenutno se vrše pripreme za prvu i drugu stopu mosta. Na prvoj stopi vrši se bušenje zemljišta u dubinu od 30 metara za ispitivanja kvalitete terena za buduću stopu mosta. Radove vodi tehničar Ivan Bokšić. Prva stopa pada točno na tzv. „Popovu ogradu“ koju su vjernici Prćavaca darovali 1938. godine župi na korištenje za sječu drva. Kako ta ograda površine 16.000 m2 nije nigdje uknjižena u čapljinskom katastru župnik radi na tome da se ograda unese u službene knjige kako bi se i službeno vodila kao župna.

Na drugoj stopi koja gotovo ulazi u samu riječicu vrše se pripreme prilaznih puteva i riješenje problema vodene pumpe koja selo Prćavce obskrbljuje vodom ispumpavajući je do bazena koji se nalazi na vrhu brda. Cijevi koje prihvaćaju vodu treba premjestiti tako da i dalje crpe vodu a da ne smetaju pripremnim radovima za stopu mosta.

Treća stopa mosta dolazi u samo polje prije ceste na pravcu Čapljina – Ljubuški do koje se također istovremena vrše pripremni radovi i prave pristupne ceste za radove oko stope.

Pripremni radovi na autoputu - Galerija
Ivan Boksic voditelj radova na busenju
Pripremni radovi oko trece stope buduceg mosta
Pripremni radovi za drugu i trecu stopu buduceg mosta
Pripremni radovi za most Studencica
Pripremni radovi za prvu stopu buduceg mosta
Rijesavanje problema oko crpilista za vodu u Prcavce