Free counters! 

 

ODRŽANA SKUPŠTINA HKM-a ,,NOVO SRCE'' – 1. prosinca, 2012. god.

   

TRI GODINE USPJEŠNOG RADA „Novog srca“


   Udruga hrvatske katoličke mladeži župe Studenci Novo srce osnovana je 2. prosinca 2009. godine. Kroz protekle tri godine Udruga je uspješno djelovala kroz svoje četiri sekcije, organizirala mnoštvo predavanja z a mlade u župi, molitvenih susreta kako na župnoj razini tako i na razini susreta s drugim župama, sudjelovala na raznim susretima, izletima i duhovnim koncertima te sudjelovala na susretima hrvatske katoličke mladeži koji su organizirani u Hrvatskoj: Zadar 2010., Sisak 2012., te susret s Svetim Ocem u Zagrebu 2011. Kako su neki članovi uprave tijekom vremena morali napustit svoje službe ove se godine pristupilo organiziranju skupštine. Skupština je također imala za cilj predstaviti planove za djelovanje Udruge kroz došašće te u Godini vjere koja je pred nama.

Okupilo se oko 60 mladih od kojih je jedan dio već bili učlanjeni a svi zajedno su na koncu ispunili pristupnice kao članovi Novoga srca. Na samom početku župni VIS mladih Plamen ljubavi zapjevao je pjesmu „Daruj nam mir“.

Skupštinom je zasjedalo radno predsjedništvo: župnik don Ivo Šutalo, Mile Kraljević, Ina Vukšić, te zapisničar: Ana Šimović.

Na samom početku skupštine, župnik se obratio članovima u ime predsjednice Ivane Barišić koja nije mogla nazočiti sastanku, kao i u svoje osobno. Nakon uvodnog obraćanja, pročitao je Izviješće o radu HKM-a Novo srce kroz protekle 3 godine koje je sastavila predsjednica Ivana Barišić.SEKCIJE UDRUGE


Na skupštini smo razmatrali 13 točaka dnevnog reda. Ovdje ćemo navesti ono osnovno što je usvojeno na skupštini glasanjem njezinih članova.


Uprava HKM-a Novo srce:

Predsjednica Udruge: Ivana Barišić

Zamjenik predsjednice: Kristijan Šimović

Tajnik: Antonio Šimović


Liturgijska sekcija:

Pročelnica: Ina Vukšić

Zamjenica: Ana Šimović (za Zviroviće) i

Mateja Pehar (za Stubicu)


Medijska sekcija:

Pročelnik: Mile Kraljević

Zamjenica: Danijela Pavlović


Dramska sekcija:

Pročelnica: Magdalena Čuvalo

Zamjenica: Mladenka Luburić

Nogometna sekcija:

Pročelnik: Nikica Dragićević

Zamjenik: Josip Šimović


Volontersko-animatorska sekcija

Pročelnik: Bernard Lauc

Zamjenik: Franjo Dragićeivć


Na skupštini su potvrđeni i počasni članovi Udruge Ivan Luburić, Sanela Pokrajčić i Ivica Luburić, te je na prijedlog radnog predsjedništva prihvaćena Ljilja Raše kao novi počasni član Udruge što ukupno sačinjava četvero počasnih članova.

Oni koji su ovom prigodom radi svojih novih obveza i poslova razriješeni svojih bivših službi u Udruzi su: Ivana Kraljević (bivša tajnica Udruge) i Iva Barišić (bivša pročelnica dramske sekcije).

Jednoglasno je prihvaćen i prijedlog za članarinu od 5 KM mjesečno za potrebe Udruge za razne susrete, akcije, putovanja i slično.

Dakle na skupštini su potvrđene dosadašnje službe većine članova uprave, dvoje njih je razriješeno dosadašnjih službi a četvero njih je dobilo nove službe. Također je osnovana i volontersko-animatorska sekcija što sada čini ukupan broj od pet sekcija Udruge.

Napomenimo i to da su redovni susreti Udruge prebačeni sa srijede na subotu radi boljeg sudjelovanja mladih, pogotovo studenata, koji su redovito vikendom kod svojih kuća dok su srijedom odsutni, ponajviše u Mostaru, gdje ih većina studira.

Te večeri župnik je istaknuo kako svi članovi trebaju poštivati Pravilnik Udruge, tj. da članovi Udruge moraju biti praktični katolici, te da njihovo ponašanje mora biti po načelima katoličke vjere. Također se obvezuju njegovati liturgijski život, redovno sudjelovati na svetim misama te sudjelovati na župnim i crkvenim susretima na župnoj i na biskupskoj razini te posebno štovati Presveto Srce Isusovo koje je zaštitnik i titular studenačke župe. Stoga i geslo Udruge glasi: Učini srce moje po srcu svome! Pozdrav je šalom – mir, onako kako je Isus pozdravljao svoje učenike i narod Božji.


AKCIJA UDRUGE ZA DOŠAŠĆE


Na koncu je predstavljen i program Udruge kroz došašće koji je jednoglasno prihvaćen od svih članova:

- Subota, 8.12.2012., predavanje don Ivana Štironje: Svjedoci vjere

- Subota, 15.12.2012., od 17 do 18 sati: klanjanje za mlade u svetištu

- Nedjelja Caritasa, 16.12.2012.: Akcija Novog srca za najpotrebnije (svetište i crkva sv. Ane)

- Subota, 22.12.2012. u 16 sati: ispovijed za mlade

- Nedjelja, 23.12.2012.: Akcija Novog srca za najpotrebnije (crkva u Stubici)

- Nedjelja, 23.12.2012.: Novo srce raznosi pakete ljubavi po župiTRENUTNI ČLANOVI


Mladi koji su te večeri ispunili pristupnicu kao članovi Novoga srca su sljedeći:

Ivan Luburić, Sanela Pokrajčić, Ljilja Raše, Ivica Luburić (počasni članovi), zatim: Ivana Barišić, Mile Kraljević, Kristijan Šimović, Antonio Šimović, Ina Vukšić, Ana Šimović, Mateja Pehar, Danijela Pavlović, Magdalena Čuvalo, Mladenka Luburić, Nikica Dragićević, Josip Šimović, Bernard Lauc, Franjo Dragićević, Mila Lauc, Katarina Lauc, Ana Dragičević, Marija Raše, Janja Petković, Martina Alilović, Andrijana Vlatka Jelčić, Bruno Šimović, Ivana Jelčić, Vlado Jurković, Mario Brkić, Ivana Milićević, Lucija Milićević, Ivana Dragićević, Kristina Milićević, Verica Milićević, Glorija Lauc, Andrijana Lauc, Marijeta Petković, Ivana Lauc, Vinka Dugandžić, Ivana Dugandžić, Kristina Pavlović, Blaž Lauc, Vladimir Pokrajčić, Marija Jurković, Zdravka Pokrajčić, Daria Dragičević, Ivana Alilović, Ivana Barišić, Božan Miličević, Josip Jurković, Marijana Pavlović, Vlado Jurković, Emilija Jelčić, Mara Pehar, Mladen Dragičević, Josip Luburić, Marko Luburić, Marko Petković.

Tako možemo reći da trenutno učlanjenih u Udrugu ima 54 te četvero počasnih članova što ukupno čini 58 članova Udruge.


Župnik je na koncu susreta svima zahvalio i zaželio Božji blagoslov u budućim danima i radu udruge Novo srce. Također je istaknuo da se svi oni koji žele još mogu uključiti te tako sudjelovati na svim duhovnim susretima, akcijama i cjelokupnom programu HKM-a Novo srce.


Shalom!


Ana ŠimovićGalerija
Mladi na Skupstini
NOVO SRCE - PLAKAT ZA GODINU VJERE
U razgovoru nakon Skupstine