Free counters! 

 

511 PRISTUPNICA DJELU ZA DUHOVNA ZVANJA – 20.2.2013.

   Župnik je 20. veljače predao u Mostarsku biskupiju 511 pristupnica Djelu za duhovna zvanja. Toliko se naime naših vjernika i vjeroučenika iz župe prijavilo za organiziranu molitvu za duhovna zvanja u našoj biskupiji. Uz to je poslao i popratno pismo biskupu Ratku Periću.


BISKUPSKOM ORDINARIJATU U MOSTARU


Poštovani oče biskupe!


Svojim pismom od 21. studenoga 2012. (Br. 1510/2012) obavijestili ste nas župnike o osnivanju Djela za duhovna zvanja u Godini vjere. Djelo potiče sve vjernike biskupije da se uključe u organiziranu molitvu za duhovna zvanja, a nas župnike da svoje vjernike, i mlađe i starije potaknemo da se prijave, ispune pristupnice i registriraju se kao dobrovoljni i redovni članovi Djela koji će predano i oduševljeno moliti za duhovna zvanja i činiti žrtvu.

U povjerenoj mi župi Studenci nekoliko sam nedjelja govorio o duhovnim zvanjima, te o potrebi i ljepoti duhovnoga zvanja. Kroz nekoliko tjedana u našim vjeronaučnim učionicama tema razgovora su bili svećenici, časne sestre, redovnici, redovnice, značenje, potrebe, poziv itd. Sve sam ih, naravno, potakao da se uključe u zajedničku molitvu i doprinesu koliko mogu, da izmole ono što se predlaže ili jednostavno da slobodno izmole nešto svoje i prikažu to za duhovna zvanja.


Vjernici i vjeroučenici su se odazvali u lijepom broju:

Prvi, drugi, treći razred = 12

Četvrti razred = 37 (osmogodišnja i prvopričesnici)

Peti razred = 27

Šesti razred = 20

Sedmi razred = 30

Krizmanici = 59 (osmi i prvi srednje)

Župni zbor „Vrelo života“ = 31

Ostali vjernici = 295

Ukupno = 511


Iskreno vjerujem da je njihov pristup iskren, dragovoljan i radostan. Želimo kao župa sudjelovati i uključiti se u ovo izvanredno Djelo koje će, ako Bog da, biti na porast duhovnih zvanja u našoj biskupiji.

Neka dragi Bog dade da u njegovoj njivi nikada ne presuše duhovna zvanja koja su nam tako potrebna.

Iskreno Vas i od srca pozdravljaju svi vjernici župe Studenci, župni zbor „Vrelo života“ i svi zborovi, svi vjeroučenici, a napose ove godine naši prvopričesnici i krizmanici.

Ovim dopisom Vas iskreno molim da ove naše kandidate učlanite u Djelo za duhovna zvanja i izdate im iskaznice, koje željno iščekuju.Don Ivo Šutalo, župnik