Free counters! 

 

STUDENAČKI BEĆARI NA „TREĆOJ VEČERI GANGE, GUSALA I DIPALA – LJUBUŠKI 2015.“

   U prepunoj dvorani svadbenog salona „Fragola“ u organizaciji udruge „Ganga, gusle, diple“ iz Ljubuškog održana je „Treća večer gange, gusala i dipala - Ljubuški 2015.“.

Nakon himne i minute šutnje nazočne je pozdravio Ante Mišetić, predsjednik Skupštine ŽZH-e, a potom je uz kraći pozdrav Božji blagoslov na sve zazvao fra Velimir Mandić, humački gvardijan.

Večer su otvorili ljubuški gangaši Mladan Akmadža, Sire Petrušić i Ikan Kraljević, a iza njih nastupio je Antas Mucić na diplama. 

Potom su na binu izlazili gangaši, gangašice, bećari, guslari, diplari iz Hercegovine i susjednih općina iz Dalmacije, a na feštu su došli i „reraši“ iz Kamešnice i Otoka kod Sinja.

Uz staru, provjerenu gardu, za pohvaliti je i veliki broj mladih, kako u pjesmi tako i na glazbalima.

Josip Begić iz Posušja, Marko Čolak iz Dužica, Dario Petrović-Ižić iz Klobuka i Slaven Bunoza iz Radišića pokazali su veliko umijeće na guslama, a Ilkan Babić iz Vitine na diplama.

Za pohvaliti je i dobar bećarac, ženski iz Mokrog i muški iz Studenaca, a cijela večer i organizacija bili su na zavidnoj razini.

Iskreno čestitamo našim studenčakim bećarima koji su se, možemo reći, tek oformili, a već imaju zavidne i vrlo istaknute nastupe gdje god se pojave! Svaka čast!


  • Gusle ganga diple 2015
  • Gusle ganga diple 2015 (2)
  • Gusle ganga diple 2015 (3)
  • Gusle ganga diple 2015 (4)
  • Gusle ganga diple 2015 (5)
  • Gusle ganga diple 2015 (6)