Free counters! 

 

Bećari u Vitini – 17.5.2015.

   Blagdan nebeskog zaštitnika župe Vitina, sv. Paškala Bajlonskog proslavljen je u nedjelju 17. svibnja izuzetno svečano. Nakon procesije kroz Vitinu uslijedilo je euharistijsko slavlje kojeg je uz nazočnost velikog broja vjernika predvodio vikar župe Međugorje fra Ivan Landeka uz koncelebraciju vitinskog župnika fra Željka Grubišića, župnog vikara fra Petra Ljubičića i don Aleksandra Borasa.
Nakon misnog slavlja vjernički puk je uživao u prigodnom programu ispred crkve kojeg je organizirao HKUD Vrioštica Vitina. Kratak i sadržajan program u kojem je bilo plesa, pjesme, gange i bećarca mogao je zadovoljiti svačiji ukus. Plesne koreografije popratio je diplar Ilkan Babić svojim sviranjem. U programu su nastupili članovi kulturno-umjetničkih društava iz Studenaca – Studenački bećari, dječja sekcija iz Radišića te domaći HKUD Vrioštica u dvostrukom programu, odrasli i djeca.
Studenački bećari su pjevanjem u službenom dijelu, i osobito nakon njega, oduševili sve koji su se tog dana našli u Vitini.

Mile Kraljević