Free counters! 

 

IZLET U NEUM: KUPANJE, MORE, ŠKOLJKE, SUNCE…

    Kao i svake godine, tako smo i ove 2015., u utorak, 1. rujna s Božjim blagoslovom krenuli na kupanje u Neum. Pun autobus djece iz župe Studenci, tj. dječji zbor Plavi anđeli i ministrantski zbor Dominik krenuli su u 8 sati ispred župnog pastoralnog centra, s pjesmom i molitvom na more. Iako nam je odlazak u Neum već postao tradicija, ipak smo svi bili uzbuđeni kao da nam je prvi put. Ovaj put nas je vozio naš dragi Branko Pehar, pa nam je put s njim bio vrlo zanimljiv. Hvala Bogu dan je bio sunčan i veoma vruć, taman kako treba za kupanje. Uza župnika s nama je pošao i naš bogoslov Ilija Petković, koji je prošlo ljeto završio svoj teološki studij u Rimu, te naš Bernard Lauc. Također je s nama pošao i Mladen Pavlović, te nas počastio cijelim pakovanjem raznih sokova na čemu mu iskreno zahvaljujemo.

Na našem putu prvo zaustavljanje bilo je u svetištu Kraljice Mira u Hrasnu gdje nas je dočekao župnik don Antun Pavlović. Najprije smo  otišli na Gradinu, malo brdašce ponad crkve, gdje se nalazi kip Kraljice Mira, napravili zajedničku fotografiju, a onda se spustili u župnu crkvu gdje smo se kratko pomolili i zapjevali pjesmu Mi želimo uzdić Isusa. Pored crkve, u crkvenom dvorištu nalazi se galerija i zavičajna kuća prepuna raznih slika i starih predmeta koje su koristili naši pređi u radu u kući, oko kuće, na njivi, uza stoku itd. Uz Gospin blagoslov smo nastavili put te je naše sljedeće odredište bilo gradačka crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije gdje je župnik don Nedjeljko Krešić. I tu smo se pomolili i zapjevali Gospi.

U Neumu smo svratili u novoizgrađenu crkvu koju nam je otvorio župnik don Ivica Puljić te nam kratko ispričao povijest župe i kako je tekla gradnja nove crkve. Uz župnu crkvu koja je u obliku školjke, i ova je crkve prelijepa, a zvonik joj je visok 51 metar tako da se vidi s koje god strane dođeš u Neum. Nakon toga smo se spustili na plažu, zauzeli mjesta, prostrli ručnike i hitro odjurili na kupanje. Uživali smo u ronjenju, skupljanju ježeva, školjki i lijepo oblikovanih kamenčića raznih boja. Kako je lijepo bilo skakati s benta, na glavu, na noge ili se vozati u pedalinama i spuštati se s tobogana. U kupanju smo uživali cijeli dan, a župnik je sva zbivanja zabilježio svojim fotoaparatom. Uvijek smo nerado išli s kupanja, pa tako i ovaj put. Morali smo nažalost poći kući. Ipak, bili smo vrlo zadovoljni jer smo proveli zajednički jedan cijeli dan i lijepo se proveli. Od Neuma do Studenaca u autobusu se čula pjesma i dječja graja. Sretno smo stigli pred župnu kuću gdje su nas čekali naši roditelji. Na kraju želimo zahvaliti našemu župniku don Ivi bez kojega ne bi bilo ovako dobre zabave i veselja, našem vozaču Branku na ugodnoj vožnji, a najviše dragom Bogu na prekrasnom danu koji nam je darovao.

 

Anita Luburić


 • Izlet u Neum 2015 (2)
 • Izlet u Neum 2015 (3)
 • Izlet u Neum 2015 (4)
 • Izlet u Neum 2015 (5)
 • Izlet u Neum 2015 (6)
 • Izlet u Neum 2015 (7)
 • Izlet u Neum 2015 (8)
 • Izlet u Neum 2015 (9)
 • Izlet u Neum 2015 (10)
 • Izlet u Neum 2015 (11)
 • Izlet u Neum 2015