Free counters! 

 

Sedma večer devetnice – 1. lipnja

    Sedma večer devetnice i prva trodnevnice u čast Presvetog Srca Isusova, iako hladna i vjetrovita, prošla je ispunjena toplim molitvama štovatelja Srca Isusova koji su neumorno klečali oko Njegova kipa moleći za sebe, svoje potrebe, to jest za sve nas. Svetu Misu je predvodio don Gordan Božić, župnik u Domanovićima. U svojoj propovijedi je govorio o šestom djelu milosrđa „Nepravdu strpljivo podnositi“.

U vezi s tom temom ispričao je priču o poznatom izumitelju Thomasu Edisonu koji je prije dvjesto godina bio izbačen iz škole zbog svojih „ideja“, ali je on, upravo zbog svoje strpljivosti, postao jedan od najpoznatijih znanstvenika. Misu je liturgijskim skladbama uveličao dječji zbor iz Domanovića koje je don Gordan, na župnikov poziv, poveo sa sobom.

U koncelebraciji uz don Gordana bili su župnik don Ivo i don Branko Šimović iz Zvirovića. Prije mise vjernici su imali priliku za svetu ispovijed, tako da se velik broj vjernika i pričestio.

Na kraju svete mise župnik je zahvalio don Gordanu na lijepim i poticajnim riječima koje nam je uputio te se također zahvalio svim vjernicima, štovateljima Presvetog Srca Isusova, koji su se okupili u velikom broju, najavivši ujedno i uočnicu na kojoj će biti procesija i blagoslov djece.

Ilija Penava