Free counters! 

 

Završetak slavlja Srca Isusova – 3. lipnja

    Završno misno slavlje na sam dan Srca Isusova predvodio je domaći sin, rodom iz Zvirovića, don Branko Šimović, koji je nakon 46 godina pastoralnoga rada u Njemačkoj, u biskupiji Essen, došao u svoju župu, vratio se svojim korijenima i svome kućnom ognjištu u Zvirovićima. On se sada naime nalazi u svojoj zasluženoj svećeničkoj mirovini, ali je vrlo rado prihvatio sudjelovanje u devetnici, kako u pomoći kod ispovijedanja, tako i u predvođenju svetih Misa i svega što župniku kroz te dane zatreba. Stoga smo mu neizmjerno zahvalni.

Don Branko je predvodio večernju svetu Misu završetka slavlja u 19 sati, gdje je župnik don Ivo započeo pobožnost Srcu Isusovu moleći s narodom Božjim. Svetu Misu liturgijskim popijevkama pratio je župni dječji zbor „Plavi anđeli“. Don Branko je za tema završnoga slavlja imao: Srce Isusovo – središte milosrđa. Istaknuo je kako se Srcu Isusovu trebamo svakodnevno utjecati, moliti i ljubiti ga. Posebno je naglasio Providnost Božju koja nas uvijek prati i s kojom uvijek trebamo računati našem životu, te zahvalnost koja uvijek treba biti prisutna u našim srcima, a naša najbolja zahvalnost je sveta Misa ili euharistija, koja u svom korjenu nosi značenje zahvalnosti ili zahvaljivanja.

Te večeri također se ispovjedio i pričestio veliki broj vjernika koji su sa svete Mise otišli duhovno obogaćeni i okrijepljeni milošću Presvetoga Srca.