Sljedeće nedjelja je 26. nedjelja kroz godinu. Svete Mise su u Svetištu u 8 i 11 sati i u Stubici u 9.30 sati.                                                                                Aktualni župni list

SUSRET MINISTRANATA U KLOBUKU - 29.3.2014.

   Dana 29. ožujka 2014. godine održan je Susret ministranata ljubuškog dekanata. Domaćin ovogodišnjeg susreta bila je župa Klobuk i župnik fra Robert Jolić.

Krenuli smo ispred studenačkog pastoralnog centra veseli i znatiželjni, ponajprije zbog vjeronaučnog kviza i malonogometnog turnira koji se trebao održati. Na kvizu znanja svaka od sedam župa imala je po pet natjecatelja koji su odgovarali na pitanja. Po dolasku smo se uslikali ispred klobučke crkve za uspomenu. U 9.30 započela je sveta Misa koju je predvodio naš župnik don Ivo i u propovijedi istaknuo slugu Božjega Petra Barbarića koji je rodom upravo iz Klobuka, iz zaseoka Šiljevišta, gdje se točno rodio. Umro je vrlo mlad, kao sjemeništarac u travničkom sjemeništu kao isusovački kandidat za svećeništvo. Bio je živi uzor svim svojim kolegama u molitvi, učenju, poštivanju poglavara i osobnim žrtvama koje je činio. Ostala nam je u pamćenju Petrova izreka koju je župnik posebno naglasio: Najbliži put do svetosti je ispunjavanje svojih svakodnevnih dužnosti. Svetu Misu je uzveličao naš „ministrantski orkestar“ koji se sastojao od četiri gitarista i Ante Penave na klavijaturi. Oni su naime svirali, dok su ostali za vrijeme Mise pjevali liturgijske pjesme. Nakon duhovne priprave uslijedio je kviz znanja koji je bio posebno zanimljiv i uzbudljiv. Igrala su se tri kruga nakon kojih su na koncu pobijedili ministranti župe Humac, dok su naši osvojili drugo mjesto. Za treće mjesto borili su se Šipovača-Vojnići i Klobuk jer su nakon trećeg kruga imali jednak broj bodova. Klobuk je ipak uspio osvojiti treće mjesto. Nagrada za prvo mjesto bila je Biblija koju je dobio svaki natjecatelj. Drugo mjesto osvojili su Studenci i za uspomenu na ovo lijepo druženje dobili po jednu predivnu knjigu misli i izreka Majke Terezije. 
Nakon kviza imali smo zajedničku zakusku, a potom smo svi otišli na školsko igralište gdje se igrao nogometni turnir. Prvo mjesto zauzela je župa Humac, na drugom mjestu bili su domći ministranti iz Klobuka, a treće je pripalo župi Vitina. Ekipa iz Studenaca nije osvojila značajan plasman, ali su sa tribina imali izvrsnu podršku svojih kolega navijača koji su ih bodrili uzvicima i pljeskom. Nakon završenog turnira podijeljeni su pehari za prvo, drugo i treće mjesto. Nagrade su također dobili i najbolji nogometaš i najbolji strijelac. Nakon toga došlo je vrijeme rastanka. Na kraju ovoga zanimljivog susreta, tu, na igralištu, podijeljen nam je Božji blagoslov, te smo radosni krenuli svojim kućama. U autobusu smo pjevali i veselili se. Ipak je to za sve nas bio prekrasan dan u kojem smo otišli na izlet, molili se, natjecali i uživali. Hvala župniku fra Robertu što nas je lijepo ugostio i sve dobro organizirao. 
Nadamo se ponovnom ministrantskom susretu iduće godine.

Ilija Penava

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - https://svetistesrcaisusovastudenci.info/images/susretministranatauklobuku

Free counters! 

© 2012 - 2021 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina