Nedjelja, 23. siječnja:                           8 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                           9,30 - Sveta Misa u Zvirovićima                           11 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                           Aktualni župni list

DON TOMISLAV ZUBAC - NOVI KAPELAN U STUDENCIMA

   U današnjem vremenu, kad je velika kriza svećenika i kad je teško dobiti kapelana u župi, župa Studenci ipak je dobila blagoslov i novog svećenika u osobi don Tomislava Zupca. Posljednje tri i pol godine u župi je djelovao samo jedan svećenik, tj. župnik. Biskup Ratko Perić odlučio je studenačkom svetištu Srca Isusova poslati pojačanje.

 
 Don Tomislav je rođen 14.11.1989.  u Čitluku od oca Ante i majke Marine r. Vučić iz Blatnice. Ukupno ih je petero djece u obitelji: četiri sina i jedna kćer. Bogosloviju je završio u Splitu i Rimu. Diplomirao je u Rimu u lipnju 2013. godine. Pastoralnu praksu od godinu dana završio je u župi Blagaj-Buna sa župnikom don Nikolom Menalom. Mladu Misu rekao je u Čitluku 13. srpnja 2014. godine. Prvi put don Tomislav je nastupio u župi Studenci u nedjelju, 7. rujna, na svetim Misama u 8 i 10 sati. Župnik ga je na kraju obiju misa kratko predstavio vjernicima. Kako je župa Studenci bila navikla na dvojicu svećenika, župnika i kapelana, dolazak novog svećenika velika je radost za župljane, a posebno za župnika kojemu će uvelike olakšati pastoralne poslove u župi. 
Don Tomislave, dobro nam došao!

  • don-tomislav-zubac-mladamisa-citluk-2014-01
  • don-tomislav-zubac-mladamisa-citluk-2014-02
  • don-tomislav-zubac-mladamisa-citluk-2014-03
  • don-tomislav-zubac-mladamisa-citluk-2014-04
Free counters! 

© 2012 - 2022 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina