Nedjelja, 23. siječnja:                           8 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                           9,30 - Sveta Misa u Zvirovićima                           11 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                           Aktualni župni list

DAN STARIH I NEMOĆNIH - 7.9.2014.

   U nedjelju, 7. rujna, misom u 10 sati i prigodnim programom nakon mise, u našoj smo župi svečano i dostojanstveno obilježili Dan starih i nemoćnih.

Svake godine u mjesecu rujnu jedna je nedjelja – obično prva u ovome mjesecu – rezervirana na poseban način za naše starije župljane koji nisu uvijek u mogućnosti doći na svetu misu. Njih u našoj župi ima oko  120 i župnik don Ivo ih ispovijeda i obilazi tri puta godišnje: o Božiću, Uskrsu i o svetkovini Velike Gospe. Pošto mnogi od njih najviše zbog svojih zdravstvenih tegoba nisu u mogućnosti sami doći na sveto misno slavlje, župnik je zamolio njihove ukućane i one im najbliže da ih doprate do crkve. Moramo reći da su se dobro odazvali i toga dana dovezli svoje bake i djedove na svetu misu koja je upravo za njih namijenjena. Misu je predslavio don Tomislav Zubac, novi župni vikar, u koncelebraciji sa župnikom don Ivom. U svetoj misi posebno se molilo za naše stare i nemoćne da ih Gospodin pomogne u njihovoj nemoći i udijeli im dobro zdravlje i strpljenje u starosti. Zaista su zaslužili poštovanje naše bake i djedovi koji su kroz svoj kršćanski život puno toga podnijeli i pretrpjeli da bi mladi naraštaj mogao dostojanstveno i kršćanski živjeti. Ovo je ujedno bila i misa zahvalnica za njihov predani kršćanski život, za sve žrtve i molitve, ljubav i brigu, odgoj i muku koju su u duhu vjere podnijeli za dobro svoje obitelji, djece, unučadi i praunučadi. Nakon svete mise župljani su ostali u ugodnome razgovoru i druženju. Naši folkloraši poveli su kolo u dvorištu župne crkve, a pridružili su im se i ostali te zajedno s njima i zaigrali i zapjevali. Čak su i neki od starih smogli snage zaplesati kolo koje su njima u čast otplesali studenački folkloraši. Naši bećari su također uz njih zagangali i zapjevali bećarac, i to tako lijepo i glasno da se njihovo pjevanje orilo cijelim Studencima. Stari su bili veseli i zahvalni Bogu na ovome danu i mladima koje su oni dobro odgojili. Neka našim starima, bolesnima i nemoćnima Gospodin udijeli radost u životu i lakoću u staračkim danima! A nama mlađima neka Gospodin udijeli dovoljno poštovanja, ljubavi i strpljivosti s njima što su sigurno zaslužili.

 

Ana Dragičević

  • dan-starih-i-nemocnih-2014-01
  • dan-starih-i-nemocnih-2014-02
  • dan-starih-i-nemocnih-2014-03
  • dan-starih-i-nemocnih-2014-04
  • dan-starih-i-nemocnih-2014-05
  • dan-starih-i-nemocnih-2014-06
  • dan-starih-i-nemocnih-2014-07
  • dan-starih-i-nemocnih-2014-08
  • dan-starih-i-nemocnih-2014-09
Free counters! 

© 2012 - 2022 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina