Svete mise sljedeće nedjelje slave se u Svetištu u 8 i 11 sati, i u Stubici u 9:30 sati                                                                                Aktualni župni list

MALA GOSPA U PRĆAVCIMA - 8. rujna 2014.

   Rođenje Blažene Djevice Marije svečano je proslavljeno u Prćavcima u ponedjeljak, 8. rujna 2014. godine. Mala Gospa patron je ovoga mjesta pa je sveta Misa slavljena u pučkom terminu, u 11 sati.

Skupio se lijep broj vjernika iz samoga mjesta kao i iz područja okolnih župa, a u popodnevnim satima njihova rodbina i prijatelji i svi oni koji nisu mogli sudjelovati na svetoj Misi našli su se skupa za obiteljskim stolom i zajedničkim blagovanjem.
Svetu Misu predvodio je novi svećenik koji je došao u našu župu, kapelan don Tomislav Zubac iz Čitluka, kojemu je ovo prva služba nakon mlade Mise koju je slavio u Čitluku 13. srpnja 2014. godine. Lijepo je govorio o krepostima Blažene Djevice Marije i potrebi da je mi vjernici u njezinim vrlinama slijedimo koliko god možemo.
Zaista, Blažena Djevica Marija, naša nebeska Majka, zauzima se za svoju duhovnu djecu koja preko nje uvijek za nečim vape i uvijek nešto traže. Zasigurno naše zemaljske majke imaju mnogo molitava upućenih nebeskoj Majci Mariji: za svoju djecu, za svoje ukućane, za bolesnog muža, oca ili majku, za zaposlenje svoje djece, za sretnu budućnost, za svoje pokojne iz obitelji i slične molitve. Ako se nekome smijemo obratiti za bilo što, onda je to majka. Kako se tek smijemo obratiti našoj nebeskoj Majci za bilo kakve potrebe. Ona sve naše molitve čuje, uvažava i s posebnom pažnjom ih prenosi svome sinu Isusu. Koliko je samo naših molitava uslišano posredstvom nebeske Majke. Stoga se postavlja pitanje: Kako mi zahvaljujemo Mariji na tolikom zauzimanju i posredovanju za nas? Nažalost, često se mora ustvrditi da smo vrlo nezahvalni, nekorektni, nepošteni ili čak bezobrazni. Kako samo vrlo često prljamo njezino ime u svom bezobzirnom i grešnom rječniku, kletvi, poštapalici ili čak psovci. Mi Gospino ime znamo izrugivati, omalovažavati, vrijeđati, kleti se njime i psovati ga u teškoj psovci. Strašno, nečuveno! Majko nebeska, oprosti nam. Majko sveta, ne uzmi nam za zlo! Majko milostiva, smiluj se nama grešnicima! Mi smo tako bezobzirni, neposlušni i grešni. Pomozi nam da budemo bolji, da budemo više kršćani i ljudi, pomozi nam da više ljubimo dragoga Boga, Tebe, svoju nebesku majku, i Isusa, tvoga ljubljenoga Sina.
Blažena Djevice Marijo, zauzimaj se uvijek za nas!

 

V.B.

  • mala-gospa-u-prcavcima-2014-01
  • mala-gospa-u-prcavcima-2014-02
  • mala-gospa-u-prcavcima-2014-03
  • mala-gospa-u-prcavcima-2014-04
  • mala-gospa-u-prcavcima-2014-05
  • mala-gospa-u-prcavcima-2014-06
Free counters! 

© 2012 - 2021 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina