Svete Mise u 8 i 11 sati u Svetištu i u 9:30 u crkvi sv. Ane U Zvirovićima                                                                   Aktualni župni list

BLAGOSLOV ĐAKA I ŠKOLSKIH TORBI - 19. rujna 2015.

    I ove 2015. godine učenici iz naše župe na lijep su se način duhovno pripremili za početak školske godine. Naime u subotu, 19. rujna 2015. u našoj župi organizirana je sveta ispovijed za sve đake iz osnovne škole kao i sve srednjoškolce.

Ispovjedio se lijep broj đaka, a nakon ispovijedi slijedila je sveta Misa na kojoj su se svi pričestili.  Ispovijed u našoj župi župnik don Ivo organizira svake godine kako bi naši đaci čiste duše i srca, s vjerom u Boga i njegovu božansku pomoć krenuli u novu školsku godinu. Sutradan, u nedjelju, organizirana je đačka Misa u 11 sati koju je predvodio naš župnik. Đaci su animirali cijelu svetu Misu: djeca su čitala misna čitanja, molitvu vjernika, prinijeli darove, dok je dječji zbor Plavi anđeli zajedno s gitaristima pjesmom i svirkom pratio svetu Misu. Ova sveta Misa posebno je zanimljiva jer đaci donesu svoje torbe i stave ih pred oltar za blagoslov. Cijeli prostor oko oltara bio je zatrpan torbama: velikim i malim, šarenim i sjajnim, punim knjiga i školskog pribora, bilježnica i vježbenica, pernica i olovaka i svega onoga što đaku kroz jednu školsku godinu treba. Neka dragi Bog blagoslovi i đake i svu njihovu školsku opremu!
Župnik je cijelu svoju propovijed posvetio đacima, njihovim nastavnicima, učiteljima, vjeroučiteljima i svim odgojiteljima. U molitvi vjernika đaci su molili za svoje roditelje, svoje nastavnike i odgojitelje te sve one koji ih prate u njihovom tjelesnom i duhovnom rastu da imaju dovoljno ljubavi i strpljenja s njima kroz nastupajuću školsku godinu. Župnik je naglasio kako učenici moraju savjesno obavljati sve svoje školske zadatke, slušati roditelje, redovito dolaziti na svetu Misu, vjeronauk i župne probe. Bez toga nema pravog uspjeha, a sutra, ako se ne bude živjelo i radilo odgovorno, neće biti ni pravih ljudi, ni pravih kršćana.
Na kraju svete Mise župnik je blagoslovio đake, njihove torbe, njihove roditelje i sve prisutne u župnoj crkvi, a djeca su radosno i veselo uzvraćala na molitve zahvaljujući dragom Bogu za sretan početak još jedne školske godine.

Anita Luburić i Nikolina Milićević

  • blagoslov-djaka-i-skolskih-torbi-2015-01
  • blagoslov-djaka-i-skolskih-torbi-2015-02
  • blagoslov-djaka-i-skolskih-torbi-2015-03
  • blagoslov-djaka-i-skolskih-torbi-2015-04
  • blagoslov-djaka-i-skolskih-torbi-2015-05
  • blagoslov-djaka-i-skolskih-torbi-2015-06
Tags: ,
Free counters! 

© 2012 - 2021 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina