Nedjelja, 8. svibnja:                           8 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                          9,30 - Sveta Misa blagoslova polja u Stubici                           11 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                           12 - Sveta Misa blag. polja u Trseljevini                           Aktualni župni list

SUSRET MINISTRANATA LJUBUŠKOG DEKANATA - 5. ožujka 2016.

    U subotu 5. ožujka 2016. godine u našoj se župi održao Susret ministranata Ljubuškog dekanata. Susretu je prisustvovalo oko 150 ministranata iz sedam župa: Studenci, Humac, Klobuk, Vitina, Veljaci, Šipovača-Vojnići i Grljevići.

Susret je započeo u 9.30 sati, svetom Misom u svetištu koju je predvodio naš župnik don Ivo Šutalo uz koncelebraciju ostalih svećenika koji su dopratili svoje ministrante. Župnik je u svojoj propovijedi naglasio kako ministranti imaju čast služiti Kristovu oltaru te da su oni ukras oltara pri svakoj svetoj Misi. Također je u Godini milosrđa govorio o tjelesnim i duhovnim djelima milosrđa te o potrebi milosrđa koje mi kao vjernici trebamo pokazati prema svakom bratu čovjeku. Svetu Misu je sa svojim lijepim pjevanjem uveličao župni dječji zbor Plavi anđeli.
Odmah nakon svete Mise započeo je kviz vjeronaučnog znanja koji se sastojao od pitanja opće vjeronaučne kulture poredanih u tri kruga te je maksimalan broj bodova bio petnaest. Natjecanje je bilo vrlo napeto i živo. Prvo mjesto u vjeronaučnom kvizu zauzeli su ministranti iz Vitine koji su kao nagradu dobili monografiju župe Studenci. Drugo mjesto osvojili su ministranti sa Humca, a za nagradu su dobili knjigu biskupa Ratka Perića Mojsije, Mojsije, dok su treće mjesto osvojili ministranti naše župe koji su kao nagradu dobili knjigu Abrahame, Abrahame od istog autora.
Nakon kviza uslijedila je mala zakuska u župnom pastoralnom centru na kojoj su se ministranti lijepo okrijepili razmjenjujući međusobna iskustva, anegdote i brojeve telefona, stvorivši tako i nova prijateljstva.
Nakon toga pješice smo se uputili u Zviroviće na lijepa travnata igrališta talijanske zajednice koja nas je srdačno dočekala i ustupila sportski prostor, kao i svoju sportsku dvoranu koja se može upotrijebiti za razne stvari, od sportskih do kulturnih događanja. 
U sportskom dijelu natjecanja središnja stvar bila je nogometni turnir za koji su svi jedva čekali da započne. Nakon vrlo izjednačene i neizvjesne borbe kroz cijeli turnir, prvo mjesto je zauzela naša župa igrom na penale, pobijedivši Grljeviće, gdje je nakon regularnog vremena rezultat bio 1:1. Drugo mjesto, dakako, osvojila je župa Grljevići dok je treće mjesto osvojila župa Šipovača-Vojnići.

Slijedio je završni dio turnira gdje su pokali podijeljeni za prvo, drugo i treće mjesto te pokal za najboljeg igrača, strijelca i golmana.

S ponosom možemo reći da je u ovom turniru naša ekipa osvojila ne samo prvo mjesto nego i da je naš golman David Milićević osvojio titulu najboljeg golmana turnira.

Nakon odigranih utakmica svi su se ministranti skupili na jedno mjesto gdje smo se zajednički pomolili i zahvalili dragom Bogu za lijep dan, susret, svetu Misu, igru i zajedništvo. Neka sveti Tarzicije, zaštitnik ministranata štiti i svojim zagovorom prati sve naše ministrante kroz njihovo odrastanje i neka ih prati u njihovoj budućnosti. Ministranti su se nakon molitve svi radosno razišli svojim kućama.

Ilija Penava

  • susret-ministranata-2016-01
  • susret-ministranata-2016-02
  • susret-ministranata-2016-03
  • susret-ministranata-2016-04
  • susret-ministranata-2016-05
  • susret-ministranata-2016-06
  • susret-ministranata-2016-07
  • susret-ministranata-2016-08
  • susret-ministranata-2016-09
  • susret-ministranata-2016-10
Tags:
Free counters! 

© 2012 - 2022 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina