Nedjelja, 23. siječnja:                           8 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                           9,30 - Sveta Misa u Zvirovićima                           11 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                           Aktualni župni list

PRVOPRIČESNIČKA RADOST - 3. travnja 2016. godine

    U našoj župi na Mali Uskrs prvu svetu pričest primilo je 18 prvopričesnika. Po prvi puta u svome životu primili su malu bijelu hostiju u svoje srce. Iskrene čestitke njima, njihovim roditeljima i svoj rodbini

U našoj župi je 3. travnja 2016. bilo veliko župno slavlje. Nije najveće, ali sigurno spada među ona najveća zato što je toga dana, na Mali Uskrs, Bijelu nedjelju ili nedjelju Božanskog milosrđa, 18 prvopričesnika u svoje dječje srce po prvi put u svome životu primilo živoga Isusa. Samim prvopričesnicima, uvjereni smo u to, ovaj dan je bio najljepši dan u životu. To je bio dan koji su tako željno čekali, pripremali se, učili na vjeronauku, pripremali recitacije, a posebno jer su se i prvi put u životu ispovjedili. Sveta ispovijed bila je organizirana dan prije, u subotu 2. travnja u 16 sati. Bilo je nekoliko svećenika na raspolaganju, tako da su se ispovjedili ne samo prvopričesnici nego i njihovi roditelji i rodbina.

Dan je bio prekrasan, sunčan, a nevina dječja srca puna radosti i nekog nebeskog ushita. Pred crkvom su se prije svete Mise slikali u prekrasnim bijelim prvopričesničkim haljinama, a napravili su i jednu zajedničku fotografiju sa župnikom don Ivom. Onda su se poredali i jedan po jedan, polako i dostojanstveno ulazili u crkvu, pokleknuli ispred oltara i išli na svoja mjesta. Svetu Misu pjevao je dječji zbor Plavi anđeli kojima su se pridružili roditelji prvopričesnika, njihova braća i sestre i cijela rodbina. Župnik je na početku svete Mise pozdravio prvopričesnike, njihove roditelje, braću i sestre i sve prisutne. Sve recitacije prvopričesnika bile su vrlo lijepo izvedene tako da je kod nekih roditelja zasjala i suza u oku. Najdraži, najuzbudljiviji i najiščekivaniji trenutak u toj svetoj Misi bila je sveta Pričest. Oni su tada po prvi puta u svom životu primili stvarno Tijelo Kristovo, bijelu hostiju koja im je preobrazila srce i dušu. Izišli su zajedno sa svojim roditeljima koji su ih pratili na svetu Pričest, koji su ih zapravo cijeli dosadašnji život pratili kroz kršćanski odgoj i svojim roditeljskim primjerom pokazivali kako se kršćanski i vjernički živi. Na kraju svete Mise primili su i svoje prvopričesničke uspomene, mali molitvenik i prvopričesničku krunicu. Ovaj veličanstveni dan zauvijek će ostati urezan u dušu ove djece jer se živi Isus nastanio u njihovo srce.

Mi im od srca čestitamo, kao i njihovim roditeljima i cijeloj rodbini. Neka ih dragi Isus prati svojom ljubavlju i milošću na cijelom njihovom životnom putu kako bi mogli biti na ponos svojim roditeljima, svojoj župi i cijeloj katoličkoj Crkvi.

Ovdje donosimo i njihova imena:

Monika Jelčić

Marija Magdalena Pehar

Ivana Jelčić

Karla Buntić

Luka Jurković

Jure Jurković

Luka Buntić

Ivan Bule

Ante Bošnjak

Ivan Penava

Petar Marić

Gabriela Alilović

Lucija Pavlović

Antea Mihaljević

Nika Mihaljević

Marina Sušac

Emili Kraljević

Petar Vukšić 

 

J.P.

  • pricest-2016-01
  • pricest-2016-02
  • pricest-2016-03
  • pricest-2016-04
  • pricest-2016-05
  • pricest-2016-06
  • pricest-2016-07

 


 

 
Tags:
Free counters! 

© 2012 - 2022 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina