Svete mise sljedeće nedjelje slave se u Svetištu u 8 i 11 sati, i u Stubici u 9:30 sati                                                                                Aktualni župni list

Četvrta večer devetnice Presvetom Srcu Isusovu

    Te nedjelje obilježen je Dan žrtava naše župe. U 10.00 sati slavila se sveta Misa za žrtve Drugog svjetskoga rata i poraća te za poginule branitelje u Domovinskom ratu.

Kako je bila nedjelja, četvrte večeri devetnice skupio se neobično velik broj vjernika koje je prije svete Mise ispovijedalo desetak svećenika. Svetu Misu u 19 sati predvodio je don Josip Lebo, dekan i župnik u župi Presvetoga Trojstva u Novom Sarajevu, koji je u Studence došao s nekoliko svojih suradnika iz župe. U koncelebraciji je bio studenački župnik don Ivo. Velečasni Josip je kao duhovnu temu večeri imao treće djelo duhovnoga milosrda: Grešnika opomenuti! Naglasio je kako nikome ne godi nikakva opomena ili kritiziranje, ali da smo mi vjemici uvijek pozvani opomenuti bilo dijete, bilo odrasloga čovjeka na prijateljski i odgojiteljski način. Isto tako, trebamo biti spremni i primiti opomenu i ukor ako ga zaslužujemo.

Župnik je na kraju svete Mise zahvalio predvoditelju misnoga slavlja te naglasio kako je želja naših bosanskohercegovačkih biskupa da se naše župe međusobno povezuju i stvaraju bratske odnose te se više duhovno i karitativno potpomažu. Velik broj župa, napose Vrhbosanske nadbiskupije, stradao je u Domovinskom ratu tako da su mnoge župe te biskupije ostale skoro bez vjernika, a svećenici žive u vrlo oskudnim okolnostima. Župnik je naglasio kako se uspostavio bratski odnos sa župom Presvetoga Trojstva u Novom Sarajevu te da se nada da će se ubrzo, kad prispije povrće, moći napraviti akcija kako bi se župi Novo Sarajevo moglo pomoći ovim proizvodima. Takoder je istaknuo da se nada da će naši međužupni susreti na razaim duhovnim i liturgijskim razinama još više napredovati. Don Josipa su vjemici pozdravili spontanim pljeskom.

Dječji župni zbor „Plavi andeli" svojim skladnim pjevanjem i jednostavnim duhovnom popijevkama pratili su liturgijsko slavlje.

 

don Ivo Šutalo

  • cetvrta-vecer-devetnice-2016-01
  • cetvrta-vecer-devetnice-2016-02
  • cetvrta-vecer-devetnice-2016-03
  • cetvrta-vecer-devetnice-2016-04
  • cetvrta-vecer-devetnice-2016-05
  • cetvrta-vecer-devetnice-2016-06
  • cetvrta-vecer-devetnice-2016-07
  • cetvrta-vecer-devetnice-2016-08

 

 

Tags:
Free counters! 

© 2012 - 2021 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina