Nedjelja, 8. svibnja:                           8 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                          9,30 - Sveta Misa blagoslova polja u Stubici                           11 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                           12 - Sveta Misa blag. polja u Trseljevini                           Aktualni župni list

TRODNEVNICA SVETOJ ANI

   U Zvirovićima je 23. srpnja započela trodnevnica svetoj Ani, zaštitnici ovog mjesta.

Prvu večer svetu Misu predvodio je don Branko Šimović, svećenik rodom iz Zvirovića koji je cijeli svoj svećenički vijek proveo u Njemačkoj. Trenutno se nalazi u zasluženoj mirovini u svojoj rodnoj obiteljskoj kući u Zvirovićima. Uz njega je koncelebrirao i župnik don Ivo Šutalo.

Prije svete Mise lijep broj vjernika se ispovjedio, a na svetoj Misi sudjelovali su i vjernici iz okolnih župa, štovatelji svete Ane.

Don Branko je govorio o životu svete Ane i o njezinim vrlinama koje treba slijediti svaki vjernik. Kao što je ona nastojala živjeti po Božjim zapovijedima tako i mi trebamo u svom vjerničkom životu udovoljiti Božjoj volji i slijediti Kristov put.

Zvirovački zbor svete Ane lijepo je pratio liturgijsko slavlje poznatim pučkim crkvenim popijevkama.

Drugu večer trodnevnice svetu Misu predvodio je i propovijedao don Ilija Petković,rodom iz Studenaca, a na službi u Oakvilleu u Kanadi, koji je ovo ljeto došao također i na svećeničko ređenje svome nećaku Iliji Petkoviću koji slavi svoju Mladu Misu 13. kolovoza. U koncelebraciji su bili don Branko Šimović i župnik don ivo Šutalo.

Don Ilija je govorio o molitvi Očenaša kako je Isus naučio moliti svoje učenike. Kako je druga večer padala na nedjelju, tema njegove propovijedi bilo je Evanđelje sedamnaeste nedjelje kroz godinu. Naglasio je kako i mi vjernici svakodnevno trebamo održavati svoje kršćanske molitve i ne povoditi se za ovosvjetskim izvrnutim vrijednostima gdje je molitve gotovo potpuno nestalo.

Druge večeri trodnevnice skupio se veći broj vjernika nego prve jer je, kako rekosmo, bila nedjelja.

Prije Mise lijep broj vjernika se ispovjedio i pristupio svetoj Pričesti. Zvirovački zbor svete Ane svetu Misu pratio je liturgijskim pučkim popijevkama.

  • sveta-ana-zvirovici-2016-01
  • sveta-ana-zvirovici-2016-02
  • sveta-ana-zvirovici-2016-03
  • sveta-ana-zvirovici-2016-04
  • sveta-ana-zvirovici-2016-05
  • sveta-ana-zvirovici-2016-06
Free counters! 

© 2012 - 2022 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina