Svete Mise u 8 i 11 sati u Svetištu i u 9:30 u crkvi sv. Ane U Zvirovićima                                                                   Aktualni župni list

Blagoslov đaka - 25.9.2016.

   Početkom svake školske godine u našoj župi organiziramo ispovijed za đake i blagoslov đaka i školskih torbi. Ove godine župnik je pozvao sve školarce na ispovijed za početak školske godine u subotu, 24.9. u 9 sati.

Odazvao se vrlo lijep broj đaka do 8. razreda, ali s njima i nešto srednjoškolaca. Pristupili su sakramentu svete ispovijedi, pomirili se s Bogom, očistili svoje duše, a onda u nedjelju, 25.9., u 11 sati sudjelovali na svetoj Misi koja je bila baš za njih organizirana. Đaci su ovu svoju svetu Misu animirali tako što je dječji zbor Plavi anđeli svojim pjevanjem uzveličao slavlje, ministranti su posluživali kod oltara, čitači su preuzeli čitanja kao i molitvu vjernika. Kod prinosa darova oni su prinijeli: kruh i vino, Bibliju, đačku torbu, gitaru, loptu i sendvič. Zamolili su Gospodina da bude uz njih dok uče, igraju, sviraju i pjevaju. Zamolili su ga da im pomogne da ove godine budu marljiviji, da bolje slušaju svoje roditelje i da bolje pohađaju svetu Misu. 
Oni su također molili ne samo za učenike, nego u prvom redu za svoje roditelje, zatim za svoje odgojitelje, nastavnike, ravnatelje i vjeroučitelje. Sve su ih uključili u svoje molitve.
Sveta Misa slavila se vani, a oko oltara bile su načičkane školske torbe različitih boja. U njima su bile knjige iz raznih predmeta: matematike, kemije, fizike, biologije, engleskog ili hrvatskog. Svatko je u svoju torbu stavio onaj predmet koji mu je bio najteži. Vjerujemo da je dragi Bog zavirio u svaku torbu da vidi o kojem se predmetu radi kako bi mogao što bolje pomoći svakome đaku.
Na kraju svete Mise župnik je pozvao sve đake da se približe oltaru i uzmu torbe. Svi su prišli, uzeli svoje torbe, stavili ih na leđa, a župnik je onda pristupio i blagoslovio sve đake. Kako je lijepo bilo vidjeti sretna đačka lica koja i ove godine traže Božji blagoslov i žele biti još bolji nego su lani bili.
Djeca su, ponavljajući za župnikom, izmolili ovu prelijepu molitvu:
Gospodine Isuse!
Danas ti povjeravamo svoje srce!
Budi uz nas kroz cijelu školsku i vjeronaučnu godinu!
Daj nam snage da ove godine budemo marljiviji, da bolje slušamo svoje roditelje, nastavnike i odgojitelje, da redovno dolazimo na vjeronauk i svetu Misu. Daj da naše srce uvijek bude u tvome srcu i da nikada ne odlutamo s tvojega puta.
Hvala ti za sve, Isuse!
Volimo te više od svega!

Neka Božji blagoslov prati naše đake kroz cijelu iduću školsku i vjeronaučnu godinu!

 

 Daria Luburić

  • blagoslov-djaka-2016-01
  • blagoslov-djaka-2016-02
  • blagoslov-djaka-2016-03
  • blagoslov-djaka-2016-04
  • blagoslov-djaka-2016-05
  • blagoslov-djaka-2016-06
  • blagoslov-djaka-2016-07
  • blagoslov-djaka-2016-08
Tags: ,
Free counters! 

© 2012 - 2021 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina