Nedjelja, 8. svibnja:                           8 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                          9,30 - Sveta Misa blagoslova polja u Stubici                           11 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                           12 - Sveta Misa blag. polja u Trseljevini                           Aktualni župni list
miva

Blagoslov vozila - MIVA

Na jutarnjoj Svetoj Misi u 8 sati se skupio lijep broj vjernika. 18. je nedjelja kroz godinu i nedjelja je Preobraženja Gospodinova kada slavimo Isusovo preobraženje pred trojicom učenika na gori Tabor.

Svetu misu je predvodio otac Miljenko redovnik monfortanac rodom iz Crnopoda koji je u propovijedi naglasio da netreba podlijeći sablaznima i problemima i udaljiti se od vjere. Naprotiv onaj tko vjeruje, dobija od Boga snagu da prebrodi teške životne trenutke. 

Na kraju Svete Mise župnik je blagoslovio vozila i vozače te prigodne suvenire u vidu mirisa za auta i naljepnica sa likom sv. Kristofora zaštitnika putnika. Sestra Ruža Rajič rodom iz Hrasna je misionarka na Salamonskim otocima i u jezgrovitom i vrlo interesantnom izlaganju je predočila momente misionarskog života i svakodnevnu potrebu za vozilima.

HKM Novo srce je poslije Svete Mise prodavala prigodne blagoslovljene suvenire i župljani su se odazvali na ovu akciju prikupljanja sredstava za MIVA (Missionary International Vehicular Assosiation).

Ante Kozina

Free counters! 

© 2012 - 2022 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina