Nedjelja, 8. svibnja:                           8 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                          9,30 - Sveta Misa blagoslova polja u Stubici                           11 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                           12 - Sveta Misa blag. polja u Trseljevini                           Aktualni župni list

Svečanost otkrivanja i blagoslova spomenika na Drenovcu

Svečanim otkrivanjem i blagoslovom spomen-obilježja na Drenovcu (put Stolac – Neum) poginulim Ljubušacima na stolačkoj bojišnici općina Ljubuški je, skoro pa završila, obilježavanja stratišta na kojima su ljubuški bojovnici položili život „za krst časni i slobodu slavnu“.

U novoj crkvi sv.Ante na Humcu misu zadušnicu za poginule branitelje slavio je fra Dario Dodig, humački gvardijan koje se u svetoj misi posebno sjetio poginulih branitelja i njihovu žrtvu naveo kao primjer kavi bi mi trebali biti – nesebično se žrtvovati za svoje bližnje kao Oni.

 Poslije svete mise članovi obitelji poginulih, rodbina, suborci i prijatelji uputili su se prema mjestu gdje je podignut spomenik Ljubušacima poginulim na stolačkoj bojišnici, u mjestu Drenovac na putu Stolac – Neum.

Ljubušacima koji su pristigli na ovo mjesto pridružili su se i brojni „domaćini“, mještani Stoca i okolnih naselja, a stigao je i stolački župnik i dekan don Rajko Marković.

Spomen obilježje za  poginule branitelje (Mladen Šimović, Dragan Dževlan, Stojan Matić, Željko Ereš, Goran Granić, Pero Bebek i Stanko Vukojević) svečano su otkrili članovi obitelji poginulih branitelja, a vijence su položila izaslanstva općina Ljubuški i Stolac. Uz članove obitelji i predstavnike udruga iz Domovinskog rata svijeće su zapalili brojni suborci i prijatelji. Uz prigodnu molitvu spomenik je blagoslovio fra Dario Dodig, humački gvardijan.

  • svecanost-na-drenovcu-2018-001
  • svecanost-na-drenovcu-2018-002
Free counters! 

© 2012 - 2022 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina