Trodnevnica sv. Ani u filijalnoj crkvi svete Ane u Zvirovićima slavi se 23., 24. i 25. srpnja.                   Pobožnosti sv. Ani počinju u 19,00 sati, i potom sv. Misa. Pola sata prije sv. Mise je mogućnost sv. ispovijedi.                   Na uočnicu 25. srpnja, nakon sv. Mise bit će procesija s kipom sv. Ane i blagoslov djece.                   Svete Mise na svetkovinu sv. Ane, u ponedjeljak 26. srpnja, su ujutro u 9,30 sati i navečer u 19,00 sati.                                                                                Aktualni župni list

SPOMEN NA HRVATSKE VITEZOVE

U četvrtak 8. studenoga polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju pored Velikog križa u Zvirovićima započelo je obilježavanje manifestacije „U spomen na hrvatske vitezove“. Nakon što je don Ivan, studenački župnik, izmolio prigodnu molitvu, na grob brigadira Božana Šimovića, vijenac je položila i njegova obitelj.

Nakon polaganja vijenaca, u crkvi svete Ane u Zvirovićima slavili smo svetu Misu zadušnicu za devet poginulih branitelja iz Župe Studenci u Domovinskom ratu, sedamdeset sedam poginulih i nestalih u drugom svjetskom ratu i poraću i u MZ Zvirovići i Prćavci, čija su imena pročitali ministranti prije svete Mise, te za sve poginule koji su dali život za slobodu hrvatskog naroda.

Misno slavlje predvodio je don Ivan Štironja u koncelebraciji s bivšim studenačkim župnikom don Ivom Šutalom, studenačkim kapelanom don Josipom Radošom i don Brankom Šimovićem, umirovljenim svećenikom iz Zvirovića.

U svojoj prigodnoj propovijedi, don Ivan se dotakao posebno riječi prijateljstvo i ljubav. Mi smo se okupili u ime prijateljstva i ljubavi za ove koje su potvrdili naši poginuli branitelji. Ljubav je i prijateljstvo ono što nas povezuje s članovima obitelji koji su izgubili svoje članove. Ljubav nas povezuje s našim precima, a posebno s onom raspetom Ljubavi na križu. Ne smijemo zaboraviti one koji su dali svoj život za svoj dom, rod, Boga i domovinu.

Free counters! 

© 2012 - 2021 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina