Nedjelja, 8. svibnja:                           8 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                          9,30 - Sveta Misa blagoslova polja u Stubici                           11 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                           12 - Sveta Misa blag. polja u Trseljevini                           Aktualni župni list

Trodnevnica i sv. Ana

U Zvirovićima smo, kao i dosadašnjih godina, proslavili blagdan sv. Ane, zaštitnice majki i nerotkinja. Za sam blagdan smo se duhovno pripremili kroz trodnevnicu upriličenu u njenu čast. Kroz tri večeri vjernici su imali priliku za ispovijed kao i lijepu, ohrabrujuću riječ od strane propovjednika.

Misu na prvu večer trodnevnice predvodio je don Ivan Bebek. Prije same mise imali smo i kratku pobožnost svetoj Ani. Don Ivan se u svojoj propovjedi osvrnuo na to kako trebamo vjerovati u čuda i ne pokoravati se onome što nije u skladu s kršćanskim naukom jer će nas Bog za svako učinjeno djelo nagraditi. Prije mise na raspolaganju su bili i svećenici za svetu ispovijed te se lijep broj vjernika i ispovjedio.

Misu na drugu večer trodnevnice predvodio je don Damjan Raguž, bivši župnik naše župe. Don Damjan je u svojoj propovjedi naglasak stavio na čuda koja su učinjena po zagovoru sv. Ane, te na istinsku vjeru koju su imali oni koji su joj se utjecali. Također je pohvalio sve prisutne što su odvojili svoje vrijeme kako bi došli te je rekao kako će im Bog to uzvratiti na nebesima.

Na samu uočnicu misu je predvodio don Damir Stojić, studentski kapelan grada Zagreba. Don Damir je u svojoj propovijedi naglasak stavio na vjeru koju moramo posjedovati kako bi se naše molitve uslišile. Pohvalio je vjeru onih koji su  se zavjetovali sv. Ani i po njenom zagovoru i dobili potomstvo. Liturgijsko pjevanje je predvodio Petar Buljan, član „Božje pobjede“ – zajednice studenata Zagrebačke nadbiskupije, koja je popularna među mladim katolicima. Na kraju mise uslijedio je blagoslov djece. Misu je pohodio velik broj djece koji su otvorenih srdaca primili Božji blagoslov.

Na svetkovinu sv. Ane misu je predvodio don Krešo Puljić. U svojoj propovjedi don Krešo je pričao o svetosti sv. Ane. Također je pričao o današnjim „zavodnicama“ koje nas vrebaju na svakom koraku. Takve osobe su spremne na sve kako bi nas zavele i odvojile od naše vjere. Naglasio je važnost molitve koja će nas očuvati i pokloniti nam milost istinske spoznaje.

Na kraju liturgijskog slavlja, župnik, don Ivan, se zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli proslavi svetkovine sv. Ane.

Ilija Penava

Free counters! 

© 2012 - 2022 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina