Svete mise sljedeće nedjelje slave se u Svetištu u 8 i 11 sati, i u Stubici u 9:30 sati                                                                                Aktualni župni list

VOJNI ORDINARIJI U SVETIŠTU - 4.4.2013.

   Naše svetište Presvetoga Srca Isusova u Studencima posjetili su 4. travnja vojni biskupi mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij republike Hrvatske i mons. Tomo Vukšić, vojni ordinarij Bosne i Hercegovine.

Oni su naime sa svojim vojnim kapelanima, njih tridesetak, pošli autobusom na poslijeuskrsni „Emaus“ posjetivši među ostalim Mostar i Čapljinu. U Čapljini se naime nalazi vojarna koja nosi ime glasovitog hrvatskog hercegovačkog brigadira Božana Šimovića, rodom iz Zvirovića, koji je poginuo na području Rotimlje prilikom oslobađanja hrvatskog teritorija u Domovinskom ratu. Zajedno s njima došao je i generalni vikar vojnog ordinarijata republike Hrvatske, mons. Jakov Mamić, te mons. Ivan Vukšić, delegat za hrvatsku pastvu u Kanadi i Americi koji se upravo tada nalazio na svom službenom posjetu republici Hrvatskoj, te je posjetio i svoju rodnu župu Studence.
Na tom izletu svi skupa svratili su i u studenačko svetište, tj. rodnu župu biskupa Tome Vukšića. Župnik don Ivo srdačno ih je dočekao, proveo ih po svetištu, kratko upoznao s povješću i znamenitostima župe, te ih pozvao na čaj, kavu i voće. Usput su napravili i par fotografija za uspomenu s ovog lijepog hercegovačkog hodočasničkog mjesta. Nakon kratkog predaha u Studencima nastavili su svoj put prema Kravici, poznatom i atraktivnom hercegovačkom vodopadu koje uvijek svojom ljepotom privlači mnoge turiste i hodočasnike.

 Franjo Dragičević

  • mons-ivan-vuksic-i-mons-jakov-mamic
  • vojni-biskupi-jezerinac-i-vuksic-sa-vojnim-kapelanima-ispred-kipa-srca-isusova
  • vojni-ordinariji-jezerinac-i-vuksic
Tags:
Free counters! 

© 2012 - 2021 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina