Svete mise sljedeće nedjelje slave se u Svetištu u 8 i 11 sati, i u Stubici u 9:30 sati                                                                                Aktualni župni list

PRVA SVETA PRIČEST - 7.4.2013.

   Nedjelja Maloga Uskrsa ili blagdana Božanskog milosrđa u našoj je župi bio posebno drag i radostan za 18 ovogodišnjih prvopričesnika. Po prvi puta u svom životu primili su Isusa u svoje srce i doživjeli neizmjernu dječju i duboku kršćansku radost.

U petak, 5. travnja, župnik je organizirao prvu svetu ispovijed za njih 18 kao i ispovijed za sve ovogodišnje krizmanike, njihove roditelj i kumove. Na svetoj prvopričesničkoj Misi uputio im je riječ don Dražen Lauc, župnik župe Prečistoga srca Marijina iz Ilove kod Kutine, inače sin ove naše studenačke župe. Premda nije bio sunčan dan, bilo je naime prohladno i oblačno, u malim dječjim srcima osjetila se neizmjerna toplina i žarka želja da prime najdražeg prijatelja u svoja dječja srca. Na početku i na kraju svete Mise odrecitirali su nekoliko svečanih recitacija, čitali sveta misna čitanja, čitali molitvu vjernika te prinijeli darove na oltar: kruh i vino, vodu, Bibliju, križ, svijeće i cvijeće. Nakon recitacije „Majko, upali svijeću“ prišle su tri majke i pripalile na uskrsnoj svijeći svijetlo koje su predali svojoj djeci a oni onda jedni drugima, te sa visoko uzdignutim upaljenim svijećama srčano odgovarali da se odriču sotone i da vjeruju  u Boga Oca, Krista Spasitelja, Duha Svetoga i Svetu Crkvu katoličku. Dječji zbor „Plavi anđeli“ pratili su liturgijskim popijevkama svečanost prve svete pričesti. Na koncu svete Mise prvopričesnici su primili lijepe uspomene kao sjećanje na ovaj veliki dan iz njihova djetinjstva: prvopričesničke krunice, molitvenike i uspomene uokvirene u sjajne okvire gdje stoji upisan datum s njihovim imenom i prezimenom.
Na koncu su napravili i zajedničku fotografiju ispred oltara sa župnikom i don Draženom Laucom. Iskrene čestitke našim prvopričesnicima, njihovim roditeljima i svoj rodbini sa željom da ih Krist Gospodin, kojega su primili po prvi puta u svoja srca, uvijek prati i blagoslivlje na njihovom životnom putu.
Evo imena naših ovogodišnjih prvopričesnika:
Antonio Gadže, Matea Buntić, Slaven Gadže, Valentina Gadže, Antonela Jelčić, Marko Jelčić, Jure Jelčić, Andrea Lauc, Ljubica Lauc, Marta Milićević, Nikola Nuić, Nikica Lauc, Anica Luburić, Ana Jurković, Damjana Iva Penava, Marko Vukšić, Katarina Vukšić, Viktoria Rašić, Ana Perić.

 Danijela Pavlović

  • pricest-2013-01
  • pricest-2013-02
  • pricest-2013-03
  • pricest-2013-04
Tags:
Free counters! 

© 2012 - 2021 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina