Svete Mise u 8 i 11 sati u Svetištu i u 9:30 u crkvi sv. Ane U Zvirovićima                                                                   Aktualni župni list

SKUPŠTINA HKM-a “NOVO SRCE” - 7. prosinca 2013.

   U subotu, 7. prosinca, s početkom u 19:00 sati, održana je godišnja skupština HKM-a  Novo srce. Na samom početku svim članovima se obratio nas župnik don Ivo Šutalo, koji je pozdravio sve nazočne, a posebno počasne i nove članove Novog srca.

Naši počasni članovi su: Ivan Luburić, Sanela Pokrajčić, Ivica Luburić i Ljilja Raše. Radno predsjedništvo su predstavljali: don Ivo Šutalo, bogoslov Damir Pažin i pročelnik volontersko-animatorske sekcije Bernard Lauc. Nakon što je usvojen dnevni red, župnik je u obraćanju iznio izvješće o dosadašnjem radu, od osnutka, 2. prosinca 2009., do danas koje je sastavila predsjednica, prof. Ivana Barišić. Ona je navela brojne aktivnosti koje su sekcije odradile, što individualno što timski. Svaka od spomenutih: liturgijska, dramska, medijska, nogometna i volontersko-animatorska, okuplja veliki broj mladih, na koje naša zupa može biti istinski ponosna.
Liturgijska sekcija brine za sva liturgijska događanja, raspoređuje čitanja na liturgijskim slavljima, kako bi naše svete Mise bile što svečanije. 
Medijska sekcija zadužena je za uređivanje župnog vjesnika Povezanost, kao i za osvježavanje web stranice aktualnim novostima iz naše župe.
Dramska sekcija iskazala se vrhunskim izvedbama predstava koje su sadržavale jasne kršćanske poruke, a ujedno su pružile zabavu svim gledateljima. 
Nogometna sekcija postiže jako dobre rezultate u međužupnoj ligi Hercegovine. 
Volontersko-animatorska sekcija također sudjeluje na svim područjima pomoći u župi, bilo u radu s djecom, ministrantima, izletima ili drugim župnim aktivnostima.
Uza sve ove sekcije i aktivnosti kojima se bave, mladi HKM-a su istaknuli na poseban način svoje talente i kroz glazbu, pjevanje, folklor, te kroz klanjanja za mlade, križni put, karitativne akcije za najpotrebnije i slično.
Predsjednica je u svom izvješću istaknula i program Udruge kroz Godinu vjere koji se sastojao od raznih predavanja, molitvenih susreta, meditacija, animiranja križnoga puta, pomoći potrebnima i raznih drugih akcija koje su organizirali, a koje  su opširno opisane u ovom broju Povezanosti.
Ne možemo izostaviti ni počasne članove, koji su redoviti na svim predavanjima, a također nam nesebično pomažu kroz cjelokupno djelovanje i kroz sve sekcije.
Ono što treba posebno naglasiti iz skorog razdoblja svakako je Misijska nedjelja u listopadu tekuće 2013. godine. Mladež Novog srca ove je godine na Misijsku nedjelju prodala čak 220 tegla ajvara, koji su uz pomoć stručnih domaćica napravili i pripremili za prodaju. Zarađeni novac namijenjen je dvojici misionara u Tanzaniji iz naših hercegovačkih biskupija, don Velimiru Tomiću i don Bernardu Marijanoviću. 
Članovi Hrvatske katoličke mladeži Novog srca u skladu s Pravilnikom Udruge, vođeni duhom apostolata, doista promiču katoličku svijest u narodu, ljubav i odanost prema Crkvi, svetom Ocu i biskupima, razvijaju duh zajednistva i žive pod okriljem gesla: Učini srce moje po srcu svome! –  završila je svoje izvješće predsjednica HKM-a koje je pročitao don Ivo.
Zatim je uslijedila rasprava o izvješću, a nakon toga su neki članovi razriješeni dosadašnjih dužnosti dok su drugi imenovani u novim službama. Svi članovi su jednodušno prihvatili ove izmjene.
Nakon popunjavanja pristupnica, kao i razrade programa u Došašću, raspodijeljeno je žito prisutnim članovima HKM-a koje će oni posijati i pripremiti za prodaju na Nedjelju Caritasa kada se sav prihod namjenjuje za one najpotrebnije u našoj biskupiji ili župi. 
Ove godine imamo 70 članova Novoga srca od kojih se većina učlanila u razne sekcije. Na koncu Skupštine također je dogovoreno da će članovi Novoga srca sudjelovati na Susretu hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku, 27. i 28. travnja 2014. godine.  
Nadamo se da će i predstojeća godina proteći uz različite susrete, aktivnosti i vrijedne akcije, a sve u duhu gesla HKM-a Novo srceUčini srce moje po srcu svome!

Program Novog srca za došašće

Tijekom večeri predstavljen je i program Novoga srca kroz došašće koji je vrlo rado prihvaćen od svih članova Udruge:
subota, 7.12.2013., u 19 sati:
Skupština Novoga srca
subota,14.12.,  u 18 sati:
priprema kolača i božićnih aranžmana za Nedjelju Caritasa
nedjelja Caritasa, 15.12.,  nakon Misa:
prodaja kolača, župnih kalendara, dječjih čestitki i božićnih aranžmana
subota, 21.12., u 16 sati: 
ispovijed za mlade i srednjoškolce
nedjelja, 22.12., nakon svetih Misa:
prodaja božićne pšenice i drugih božićnih aranžmana
nedjelja, 22. 12., popodne
Novo srce raznosi pakete ljubavi za najpotrebnije u župi

 

Sekcije Udruge

Na skupštini je ukupno bilo 12 točaka dnevnoga reda. Jedna od njih odnosila se na razriješenje određenih službi, a druga se odnosila na imenovanje novih. Nakon usvojenih promjena uprava i sastav sekcija Udruge izgledaju ovako:

Uprava HKM-a Novo srce:
predsjednica Udruge: Ivana Barišić, prof.
zamjenica predsjednice: Mateja Pehar
blagajnik: Antonio Šimović

Liturgijska sekcija:
pročelnica: Ina Vukšić
zamjenica: Ana Šimović (za Zviroviće)
                 Mateja Pehar (za Stubicu)

Medijska sekcija:
pročelnik: Mile Kraljević
zamjenica: Marija Raše

Dramska sekcija:
pročelnica: Mladenka Luburić
zamjenica: Martina Alilović

Nogometna sekcija:
pročelnik: Nikica Dragićević
zamjenik: Josip Šimović

Volontersko-animatorska sekcija:
pročelnik: Bernard Lauc
zamjenik: Franjo Dragićević

 

Zahvala članovima uprave koji su nas napustili
Moramo istaknuti da su nas u proteklom razdoblju napustili neki članovi koji su imali vrlo važne uloge u Udruzi. To su:
Danijela Herceg r. Pavlović koja je bila zamjenica pročelnika medijske sekcije, vrlo aktivna u pisanju za naš župni vjesnik Povezanost i uvijek spremna pri ažuriranju naše župne web stranice. Također je sudjelovala kao čitač u liturgijskoj sekciji te je bila članica tri pjevačke skupine: župnog mješovitog zbora „Vrelo života“, zbora mladih „Plamen ljubavi“ i djevojačke pjevačke skupine „Izvor“ koja djeluje pri HKUD-u „Studenčica“. Ovom prigodom iskreno joj se i od srca zahvaljujemo za ljubav koju je iskazala radeći za dobro svoje župe i udruge mladih Novo srce. Neka joj Gospodin udijeli svoj nebeski blagoslov u bračnom životu za koji se prošloga ljeta opredijelila i započela novu epohu u svom kršćanskom životu. Stanuje u Vrgorcu i vrlo rado nas posjeti prilikom dolaska svojoj rodnoj kući.
Magdalena Čuvalo r. Vukadinović udala se u Proboj, a bila je pročelnica dramske sekcije, pisala je igrokaze za našu sekciju i s njom više puta nastupila. Bila spremna uvijek pomoći u bilo čemu što su mladi organizirali. Iskreno joj se i od srca zahvaljujemo na uloženom trudu i vremenu dok je bila u našoj župi. Neka joj Gospodin udijeli blagoslov u njezinom bračnom i obiteljskom životu. 
Župnik je na koncu Skupštine zahvalio svim članovima na njihovom zalaganju i trudu i izrazio nadu da će i sljedeće godine članovi Novog srca, uz Božju pomoć, dati sve od sebe kako bi što više doprinijeli duhovnom napretku svoje župe, napose mladih.

Shalom!

Ana Šimović

  • novo-srce-skupstina-prosinac-2013-01
  • novo-srce-skupstina-prosinac-2013-02
  • novo-srce-skupstina-prosinac-2013-03
  • novo-srce-skupstina-prosinac-2013-04
  • novo-srce-skupstina-prosinac-2013-05
  • novo-srce-skupstina-prosinac-2013-06
  • novo-srce-skupstina-prosinac-2013-07
Free counters! 

© 2012 - 2021 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina