U nedjelju 20. lipnja Prva sveta pričest u župi Studencima                                                                   Aktualni župni list

TREĆA KATEHEZA - 15.3.2014.

   Predavač don Mile Vidić: Sveta ispovijed i duševni mir

   Treća kateheza u sklopu duhovne priprave na Susret hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku, 26./27. travnja, započela je molitvom i župnikovim pozdravom.

U goste nam je došao don Mile Vidić iz Mostara, katedralni župni vikar koji je magistrirao moralnu teologiju u Rimu. Sa sobom je poveo i desetak mladih. Na početku susreta oni su izveli kratki igrokaz kroz koji su prikazali položaj mladih u današnjem svijetu, ističući stalnu prisutnost sotone u životu mladog čovjeka. Igrokaz nam, kroz borbu dobra i zla, pokazuje kako sotona na početku moli ružu da nas povede svojim putem, zatim nudi i oduzima novac, tjera na opijanje i ranjavanje, mijenja hram naše duše, što na kraju dovodi do samoubojstva. U borbi svećenika sa sotonom uvijek, pa tako i u ovom igrokazu, dobro pobjeđuje. Mnogobrojni posjetitelji u velikoj dvorani studenačkog pastoralnog centra – njih preko 90 – bili su oduševljeni tom izvedbom, što su i pokazali dugim pljeskom. Nakon zanimljive predstave, don Mile je nastavio s predavanjem. Kratko izlaganje postalo je još zanimljivije nakon što je pozvao k sebi tri dečka i tri djevojke koji su igrali igru asocijacije. Nije bilo pobjednika, ali su sudionici dobili utješnu, slatku, čokoladnu nagradu. Don Mile je govorio o svetoj ispovijedi i duševnom miru. Mladi su s oduševljenjem slušali i izlaganje don Mile. Župnik mu je na kraju postavio nekoliko pitanja vezanih za temu, a zatim mu se i zahvalio. Večer je završila molitvom te kratkom zakuskom u župnoj kući. Mladi su se, zadovoljni drugom katehezom, s osmijehom na usnama razišli, očekujući novi susret. 

Ivana Barišić

  • predavanje-don-mile-vidica-ozujak-2014-01
  • predavanje-don-mile-vidica-ozujak-2014-02
  • predavanje-don-mile-vidica-ozujak-2014-03
  • predavanje-don-mile-vidica-ozujak-2014-04
  • predavanje-don-mile-vidica-ozujak-2014-05
  • predavanje-don-mile-vidica-ozujak-2014-06
  • predavanje-don-mile-vidica-ozujak-2014-07
  • predavanje-don-mile-vidica-ozujak-2014-08
  • predavanje-don-mile-vidica-ozujak-2014-09
Free counters! 

© 2012 - 2021 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina