Nedjelja, 8. svibnja:                           8 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                          9,30 - Sveta Misa blagoslova polja u Stubici                           11 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                           12 - Sveta Misa blag. polja u Trseljevini                           Aktualni župni list

MISIJSKA NEDJELJA S MISIJSKIM AJVAROM

   Misijska nedjelja u župi Studenci protekla je u pravom misijskom duhu. Osim što se skupljala redovita misijska milostinja toga dana, kao u svim katoličkim župama svijeta, mladi župe Studenci – Novo srce – organizirali su posebnu akciju pripremanja misijskog ajvara

kojeg su prodavali nakon svetih misa vjernicima u Studencima, Stubici i Zvirovićima. Mladi su ajvar pravili uz stručnu pomoć domaćica iz župe. Napravljeno je 200 tegli ove ukusne namirnice, a nakon akcije ih je ostalo svega 15.

Osim ajvara prodavale su se još i misijske krunice, misijski molitvenici, misijski časopis Radosna vijest te druge misijske knjižice. Ukupan prihod od ajvara iznosio je 1 500 KM, a sredstva će se preko ravnatelja Papinskih misijskih djela u Sarajevu don Ivana Štironje proslijediti u Tanzaniju, u župu Kisongo, gdje djeluju dvojica naših misionara – don Velimir Tomić i don Bernard Marijanović. Njima će pomoć dobro doći za potrebe župe, gradnju crkve, rad s mladima i slično.

Za Misijsku nedjelju župljani Svetišta Presvetoga Srca Isusova pripravljali su se trodnevnicom u kojoj su teme propovijedi bile misije, misionari, njihov rad te mladi i djeca u misijskim područjima. To se sve lijepo uklopilo u listopadsku pobožnost tijekom koje su djeca predvodila misijsku krunicu s misijskim razmišljanjima. Od ostalog misijskog materijala prikupljeno je 500 KM što je također proslijeđeno don Ivanu Štironji  te će se u skladu s potrebama i rasporediti. Sva milostinja prikupljena toga dana u svim crkvama, na isti je način predodređena za potrebe misija, misionara, djece, lijekova, škola i bolnica na misionarskim područjima diljem svijeta.

Narod se, kao i uvijek u Studencima, jako lijepo odazvao, mladi su svojim radom aktivno sudjelovali, jer ipak „nije sve u novcu nego prije svega u srcu“.  Hvala svima koji su sudjelovali, doprinijeli, žrtvovali se za realizaciju, kao i vjernicima koji su svojom kupnjom poduprli akciju i pomogli najpotrebnije u misijskim zemljama. Akcija je doista uspjela na zadovoljstvo svih vjernika, a Bog uvijek ima posebno mjesto za one koji pomažu i iskazuju solidarnost s najpotrebnijima.

  • misijska-nedjelja-2014-01
  • misijska-nedjelja-2014-02
  • misijska-nedjelja-2014-03
  • misijska-nedjelja-2014-04
  • misijska-nedjelja-2014-05
  • misijska-nedjelja-2014-06
  • misijska-nedjelja-2014-07
  • misijska-nedjelja-2014-08
  • misijska-nedjelja-2014-09
Free counters! 

© 2012 - 2022 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina