Nedjelja, 8. svibnja:                           8 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                          9,30 - Sveta Misa blagoslova polja u Stubici                           11 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                           12 - Sveta Misa blag. polja u Trseljevini                           Aktualni župni list

MISIJSKA NEDJELJA - NAŠ DAR OD SRCA SRCU (18.10.2015.)

    Misijska nedjelja je dan molitve i promicanja misija. Slavi se uvijek predzadnje nedjelje u listopadu, istoga dana u svim biskupijama, župama i ustanovama katoličkog svijeta.

Misije pomažu ljudima u najsiromašnijim zemljama svijeta: prehranom, medicinskom skrbi, obrazovanjem i Božjom Riječi. Odlazak u misije daje misionarima iznimno unutarnje obogaćenje, a mi se s posebnim ponosom rado uvijek sjetimo naših misionara u Tanzaniji, don Velimira Tomića i don Bernarda Marijanovića, koji već dugi niz godina vrijedno obnavljaju svoju Crkvu i navješćuju evanđelje. Mnogi misionari su u svojim ispovijestima priznali kako su se vrlo brzo priviknuli na život bez televizora, računala, ponekad i struje, kreveta ili čvrstog krova nad glavom. No istodobno su priznali, kako su postali mnogo sretniji jer su im ljudi koje susreću i s kojima žive u misijama pokazali kako je život ipak nešto više.  Svoju podršku dajemo im na različite načine te se tako i ove godine u Svetištu u Studencima, u organizaciji Hrvatske katoličke mladeži Novoga srca, održala ukusna tradicija pravljenja misijskog ajvara. Priprava ajvara je pravi događaj u župi. Mnoštvo mladih žrtvuje subotnje jutro vrijedno radeći i pripremajući sastojke za ajvar koje potom spretne domaćice sastave u aromatičnu deliciju koja se tijekom svetih misa za Misijske nedjelje doslovno razgrabi. Stoga smo od srca zahvalni našim mladima iz Novog srca koji su pripremali ajvar, mljeli, kuhali, spremali u tegle i lijepili naljepnice. Također od srca zahvaljujemo i našim domaćicama koje su svojom stručnom pomoći pomogle da ukus i kvaliteta ajvara budu na prvoklasnoj razini. Oko 150 kilograma ajvara primpremljeno je za misijsku nedjelju. Uz ovaj prvoklasni ajvar, također su se prodavali i misijski materijali, prigodne vrećice, nakit, misijske krunice, časopisi, DVD-i o životu misionara i slično. Simbolična cijena ovih proizvoda samo je mali doprinos  uvijek darežljivih župljana Svetišta u Studencima gradnji crkve u Kisongu. Na misama u svetištu i u Stubici i ove godine smo molili za sve misionare koji svojim životom i nesebičnim zauzimanjem svjedoče za Krista, a nadamo se kako će im naši milodari i molitve bar malo olakšati njihovo misijsko poslanje. Misijska nedjelja bila je naš dar od srca srcu, kako za najpotrebnije u misijskim zemljama, tako i za potrebu gradnje župne crkve u Kisongu, gdje pastoralno djeluju naši misionari don Velimir i Don Bernard.

 Prof. Ivana Barišić

{gallery}misijskanedjelja2015{gallery}

Free counters! 

© 2012 - 2022 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina