Nedjelja, 8. svibnja:                           8 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                          9,30 - Sveta Misa blagoslova polja u Stubici                           11 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                           12 - Sveta Misa blag. polja u Trseljevini                           Aktualni župni list

NOVO SRCE - AKCIJA „PŠENICA ZA BOŽIĆ“

   Mladi Novoga srca uvijek su spremni za bilo kakvu akciju u župi. Na četvrtu nedjelju Došašća, 20. 12. 2015. vjernicima župe Studenci ponudili su i ove godine božićne rekvizite.

U središtu ove akcije bila je božićna pšenica koju su ponudili vjernicima, a utržak od cjelokupne akcije namijenjen je kao pomoć najpotrebnijima kroz božićne dane.
Župnik don Ivo te je nedjelje pozvao don Ivana Štironju, ravnatelja Papinskih misijskih djela u Sarajevu, da predvodi svetu Misu u Stubici kako bi svi mogli sudjelovati u ovoj akciji. Tako je don Ivan preuzeo ne samo Misu u Stubici nego je rado prihvatio i slavljenje svete Mise u Svetištu, na čemu smo mu vrlo zahvalni.
Mladi Novoga srca najprije su uzgojili pšenicu kod svojih domova, a onda ju, u subotu, dan prije 4. nedjelje Došašća, donijeli u župu, te zajednički pripremili sa svim ostalim božićnim ponudama koje su donijeli: kolači, peksimeti, božićni aranžmani, dvanaestlisni kalendari, džepni kalendari, te knjiga o sluzi Božjem Petru Barbariću.
Radosna srca stali su ispred svojih štandova nakon nedjeljnih svetih Misa u Svetištu (u 8 i 11 sati), te u Stubici i Zirovićima (u 9.30 sati). Vjernici su rado prihvatili ovu inicijativu mladih, te svojom kupnjom rado pomogli ovu akciju pomoći za one koji su najpotrebniji i kojima će svaka pomoć dobro doći za božićne blagdane.

N.P.

Free counters! 

© 2012 - 2022 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina