Nedjelja, 8. svibnja:                           8 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                          9,30 - Sveta Misa blagoslova polja u Stubici                           11 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                           12 - Sveta Misa blag. polja u Trseljevini                           Aktualni župni list

MLADI IZ ROTIMLJE U STUDENCIMA - 16.3.2013.

   Mladi dramske sekcije iz Rotimlje, na čelu sa svojim župnikom don Damjanom Ragužom, posjetili su župu Studence. Oni su naime 16. ožujka u 18 sati u Župnom pastoralnom centru prikazali dirljivu predstavu pod nazivom „Zlatni lančić“ koja govori o obiteljskim problemima, rastavljenim roditeljima, napuštanju djece ali i o ljepoti duhovnog zvanja koje izabiru brat i sestra u drami.

Dirljiva predstava koja ulazi duboko u problem roditeljskog neslaganja i rastave izazvala je suze kod gledatelja koji su se skupili u lijepome broju. Drama ističe ljepotu i veličinu svećeničkog zvanja kao i zvanja časne sestre. U današnje vrijeme, dok Crkva prolazi kroz duboku krizu duhovnih zvanja, ova predstava ističe vrijednost i ljepotu Božjeg poziva koji je posebno usmjeren na mlade. Isplati se biti svećenik i časna sestra i služiti Bogu i ljudima u današnjem modernom vremenu prepunom materijalizma, želje za tjelesnima užicima, poroka i raznih drugih zamamnih stranputica. Dramska sekcija svoju predstavu je premijerno prikazala u župi Rotimlja na blagdan svijećnice. Drugi put su je prikazali za vrijeme pučkih misija u župi Blagaj-Buna, a treći put u župi sv. Mateja u Mostaru, također za vrijeme pučkih misija. Predstava je u Studence privukla veliki broj mladih, roditelja i djece i bilo bi dobro kad bi bila primljena još u kojoj našoj župi, posebno u ovoj Godini vjere i posebno u vrijeme kada je u našoj biskupiji osnovano Djelo za duhovna zvanja u kojem upravo molimo za rađanje novih svećeničkih i redovničkih zvanja, kako u našoj biskupiji tako i u općoj Crkvi u svijetu. Župnik don Ivo Šutalo zahvalio je don Damjanu i mladima dramske sekcije na žrtvi, trudu i vremenu koje su nesebično poklonili mladima župe Studenci, i potakli sve prisutne da dublje razmišljaju o ljepoti i vrijednosti duhovnog zvanja u današnjem modrnom vremenu.

 Mladenka Luburić

  • mladi-iz-rotimlje-u-studencima-ozujak-2013-01
  • mladi-iz-rotimlje-u-studencima-ozujak-2013-02
  • mladi-iz-rotimlje-u-studencima-ozujak-2013-03
  • mladi-iz-rotimlje-u-studencima-ozujak-2013-04
  • mladi-iz-rotimlje-u-studencima-ozujak-2013-05
  • mladi-iz-rotimlje-u-studencima-ozujak-2013-06
Free counters! 

© 2012 - 2022 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina