Nedjelja, 8. svibnja:                           8 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                          9,30 - Sveta Misa blagoslova polja u Stubici                           11 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                           12 - Sveta Misa blag. polja u Trseljevini                           Aktualni župni list
Hodočašće u Njemačku

Hodočašće u Njemačku

Na poziv naših ljudi kojižive i rade u Biberachu, lijepom gradiću u Njemačkoj, a u organizaciji Pastoralnog vijeća pri Hrvatskoj katoličkoj misiji Sv. Nikole Tavelića, studenačko HKUD Studenčica, zajedno s našim župnikom don Ivanom Štironjom točno u ponoć 8. studenog ove godine uputilo se autobusom na putovanje koje je trajalo oko 17 sati (u jednom smjeru).

Studenčica nastupila  u parku u Ljubuškom

Studenčica nastupila u parku u Ljubuškom

U subotu, 14.srpnja, u Ljubuškom je održana folklorna večer i tradicionalna izložba rukotvorina ljubuških rukotvoraca.

Gradski park je bio sastajalište mnogih Ljubušaka, mladih i starih, koji su šetali i gledali štandove sa izloženim rukotvorinama, te pratili nastupe folklornih skupina.

6.večer gange, gusala i dipala

6.večer gange, gusala i dipala

Ljubitelji tradicijskih napjeva i svirke na glazbalima i ove su godine došli „na svoje“ u subotu 19.svibnja u restoranu IV-MA Fragola u Radišićima na šestoj po redu večeri gange, gusala i dipala.

Studenčica na Rotimlji

Studenčica na Rotimlji

Prve večeri trodnevnice, duhovne priprave za proslavu sv.Petra i Pavla zaštitnika župe, na Rotimlji je i tradicionalna večer folklora na kojoj nastupaju kulturno-umjetnička društva iz stolačkog kraja i Hercegovine.

HKUD Studenčica u Ogorju Donjem

HKUD Studenčica u Ogorju Donjem

Članovi HKUD-a „Studenčica (folklor i bećari) iz župe Studenci proteklog su vikenda nastupili u Ogorju Donjem u općini Muć u Splitsko-dalmatinskoj županiji na tradicionalnoj manifestaciji „Dernek u Ogorju“.Popularna smotra folklora se održava u nedjelju poslije blagdana sv.Jure, zaštitnika župe, uz nastupe KUD-ova iz Splitsko-dalmatinske i susjednih županija s izvornim folklorom svoga kraja.

Stranica 1 od 5

© 2012 - 2022 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina

Please publish modules in offcanvas position.