Trodnevnica sv. Ani u filijalnoj crkvi svete Ane u Zvirovićima slavi se 23., 24. i 25. srpnja.                   Pobožnosti sv. Ani počinju u 19,00 sati, i potom sv. Misa. Pola sata prije sv. Mise je mogućnost sv. ispovijedi.                   Na uočnicu 25. srpnja, nakon sv. Mise bit će procesija s kipom sv. Ane i blagoslov djece.                   Svete Mise na svetkovinu sv. Ane, u ponedjeljak 26. srpnja, su ujutro u 9,30 sati i navečer u 19,00 sati.                                                                                Aktualni župni list
Hodočašće u Njemačku

Hodočašće u Njemačku

Na poziv naših ljudi kojižive i rade u Biberachu, lijepom gradiću u Njemačkoj, a u organizaciji Pastoralnog vijeća pri Hrvatskoj katoličkoj misiji Sv. Nikole Tavelića, studenačko HKUD Studenčica, zajedno s našim župnikom don Ivanom Štironjom točno u ponoć 8. studenog ove godine uputilo se autobusom na putovanje koje je trajalo oko 17 sati (u jednom smjeru).

Studenčica nastupila  u parku u Ljubuškom

Studenčica nastupila u parku u Ljubuškom

U subotu, 14.srpnja, u Ljubuškom je održana folklorna večer i tradicionalna izložba rukotvorina ljubuških rukotvoraca.

Gradski park je bio sastajalište mnogih Ljubušaka, mladih i starih, koji su šetali i gledali štandove sa izloženim rukotvorinama, te pratili nastupe folklornih skupina.

6.večer gange, gusala i dipala

6.večer gange, gusala i dipala

Ljubitelji tradicijskih napjeva i svirke na glazbalima i ove su godine došli „na svoje“ u subotu 19.svibnja u restoranu IV-MA Fragola u Radišićima na šestoj po redu večeri gange, gusala i dipala.

Studenčica na Rotimlji

Studenčica na Rotimlji

Prve večeri trodnevnice, duhovne priprave za proslavu sv.Petra i Pavla zaštitnika župe, na Rotimlji je i tradicionalna večer folklora na kojoj nastupaju kulturno-umjetnička društva iz stolačkog kraja i Hercegovine.

HKUD Studenčica u Ogorju Donjem

HKUD Studenčica u Ogorju Donjem

Članovi HKUD-a „Studenčica (folklor i bećari) iz župe Studenci proteklog su vikenda nastupili u Ogorju Donjem u općini Muć u Splitsko-dalmatinskoj županiji na tradicionalnoj manifestaciji „Dernek u Ogorju“.Popularna smotra folklora se održava u nedjelju poslije blagdana sv.Jure, zaštitnika župe, uz nastupe KUD-ova iz Splitsko-dalmatinske i susjednih županija s izvornim folklorom svoga kraja.

Stranica 1 od 5

Free counters! 

© 2012 - 2021 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina