Trodnevnica sv. Ani u filijalnoj crkvi svete Ane u Zvirovićima slavi se 23., 24. i 25. srpnja.                   Pobožnosti sv. Ani počinju u 19,00 sati, i potom sv. Misa. Pola sata prije sv. Mise je mogućnost sv. ispovijedi.                   Na uočnicu 25. srpnja, nakon sv. Mise bit će procesija s kipom sv. Ane i blagoslov djece.                   Svete Mise na svetkovinu sv. Ane, u ponedjeljak 26. srpnja, su ujutro u 9,30 sati i navečer u 19,00 sati.                                                                                Aktualni župni list

Studenčica nastupila u parku u Ljubuškom

U subotu, 14.srpnja, u Ljubuškom je održana folklorna večer i tradicionalna izložba rukotvorina ljubuških rukotvoraca.

Gradski park je bio sastajalište mnogih Ljubušaka, mladih i starih, koji su šetali i gledali štandove sa izloženim rukotvorinama, te pratili nastupe folklornih skupina.

Na foklornoj večeri nastupili su tamburaško-plesna skupina „Hrvatska loza“ iz Chicaga, zatim HKUD „Studenčica“ iz Studenaca i „Dream Team Babe“ i Ćipa.

Gosti iz Chicaga su predstavili pjesme, plesove i tradicionalnu glazbu Moslavine, a predsjednica Odbora ove udruge, Marijana Kovačević rekla je kako su oduševljeni prijemom u Ljubuškom. "Oduševili smo se, prekrasno su nas primili, a velik broj ljudi je došao na nastup, baš smo se ugodno osjećali", rekla je Kovačević.

Članovi HKUD-a „Studenčica“ su nastupili „kompletnom“ sastavu, nastupili su najmlađi članovi folklorne sekcije koji su izveli splet plesova i pjesama zapadne Hercegovine, a nakon njih je nastupila nešto starija skupina. Folkloraši su izveli, također splet pjesama i plesova Zapadne Hercegovine i na kraju Lindžu, a nastupili su i Bećari i ženska pjevačka skupina „Izvor“.

Večer folklora i izložba rukotvorina održani su u organizaciji JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, Općine Ljubuški i Hrvatske matice iseljenika.

  • hkud-studencica-u-parku-u-ljubuskom-2018-001
  • hkud-studencica-u-parku-u-ljubuskom-2018-002
Free counters! 

© 2012 - 2021 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina