Nedjelja, 8. svibnja:                           8 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                          9,30 - Sveta Misa blagoslova polja u Stubici                           11 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                           12 - Sveta Misa blag. polja u Trseljevini                           Aktualni župni list

Studenčica nastupila u parku u Ljubuškom

U subotu, 14.srpnja, u Ljubuškom je održana folklorna večer i tradicionalna izložba rukotvorina ljubuških rukotvoraca.

Gradski park je bio sastajalište mnogih Ljubušaka, mladih i starih, koji su šetali i gledali štandove sa izloženim rukotvorinama, te pratili nastupe folklornih skupina.

Na foklornoj večeri nastupili su tamburaško-plesna skupina „Hrvatska loza“ iz Chicaga, zatim HKUD „Studenčica“ iz Studenaca i „Dream Team Babe“ i Ćipa.

Gosti iz Chicaga su predstavili pjesme, plesove i tradicionalnu glazbu Moslavine, a predsjednica Odbora ove udruge, Marijana Kovačević rekla je kako su oduševljeni prijemom u Ljubuškom. "Oduševili smo se, prekrasno su nas primili, a velik broj ljudi je došao na nastup, baš smo se ugodno osjećali", rekla je Kovačević.

Članovi HKUD-a „Studenčica“ su nastupili „kompletnom“ sastavu, nastupili su najmlađi članovi folklorne sekcije koji su izveli splet plesova i pjesama zapadne Hercegovine, a nakon njih je nastupila nešto starija skupina. Folkloraši su izveli, također splet pjesama i plesova Zapadne Hercegovine i na kraju Lindžu, a nastupili su i Bećari i ženska pjevačka skupina „Izvor“.

Večer folklora i izložba rukotvorina održani su u organizaciji JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, Općine Ljubuški i Hrvatske matice iseljenika.

  • hkud-studencica-u-parku-u-ljubuskom-2018-001
  • hkud-studencica-u-parku-u-ljubuskom-2018-002
Free counters! 

© 2012 - 2022 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina