Nedjelja, 23. siječnja:                           8 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                           9,30 - Sveta Misa u Zvirovićima                           11 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                           Aktualni župni list
SVETO TRODNEVLJE U SVETIŠTU

SVETO TRODNEVLJE U SVETIŠTU

Cvjetnicom započinjemo Veliki tjedan u kojemu posebnu pozornost privlači Sveto trodnevlje.

 

VELIKI ČETVRTAK. Dan ustanovljenja sakramenta Euharitije i Svetoga reda. Misu Večere Gospodnje slavit ćemo u 18:00 sati, propovijeda don Božo Goluža, urednik Crkve na kamenu.

Misa posvete ulja. Ova se Misa slavi u katedrali u Mostaru u 11:00 na koju su pozvani ne samo svećenici cijele Biskupije nego i svi vjernici koji mogu.

Kasice za siromašne. Toga će dana djeca prinijeti na oltar svoja korizmena odricanja za siromašne.

Obred pranja noga. U sklopu obreda imat ćemo i pranje nogu, koje označava izravni Kristov poziv na služenje.

Adoracija – klanjanje pred Presvetim. Nakon svete Mise imat ćemo klanjanje do ponoća. Oni koji žele sudjelovati u pobožnosti klanjanja neka se, pojedinčano ili zajednički, upišu na list koji se nalazi na stalaži za tisak.

 

VELIKI PETAK. Dan strogoga posta i nemrsa. Obredi će Velikog petka započeti u 18:00 sati. Popovijeda don Josip Radoš, đakon.

Poziv i preporuka. Dođimo u Svetište svi koji se možemo kretati, te vjernički u zajedništvu doživimo muku Isusovu. Oni koji ne mogu doći u crkvu na Obrede, neka u to vrijeme mole žalosna otajstva krunice. Naše je Svetište posvećeno Presvetomu Srcu Isusovu te posebno osjećamo blizinu Krista čiji je bok proboden za naše spasenje. Ova 2018. godina, za sve članove župne zajednice posebna je godina zaokruženih godišnjica: Utemeljenje župe (1908.), izgradnja crkve (1938.), dekret proglašenja župne Crkve Presvetoga Srca Isusova Studenci biskupijskim svetištem (1998.).

Devetnica Božanskom milosrđu. Podsjećam da toga dana započinje i devetnica Božanskom milosrđu.

 

VELIKA SUBOTA. Dan šutnje i molitve uz grob Isusov. Obredi se slave u sumrak. Okupit ćemo se ispred crkve te u 20:00 sati započeti slavlje s blagoslovom ognja. Propovijeda župnik don Ivan Štironja.

Ovi nas dani na poseban način pripravljaju na najveću svetkovinu naše svete vjere Uskrsnuće Isusovo. Proživimo ih u vjeri, nadi i ljubavi, sudjelovanjem na svetim obredima u crkvi. Posebno molim roditelje da sa svojom djecom dođu na svete obrede.

 

USKRS. Na svetkovinu Uskrsa svete Mise slavimo u Svetištu u 8:00 i u 10:00 sati. Svečano misno slavlje u 10:00 predvodi vojni biskup mons. Tomo Vukšić.

Tags:
© 2012 - 2022 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina

Please publish modules in offcanvas position.