Nedjelja, 8. svibnja:                           8 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                          9,30 - Sveta Misa blagoslova polja u Stubici                           11 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                           12 - Sveta Misa blag. polja u Trseljevini                           Aktualni župni list

Proslava svetog Huberta, zaštitnika lovaca

Ove godine blagdan svetog Huberta, zaštitnika lovaca, „pao“ je na prvi petak u mjesecu, 3. studenoga.

U Studencima se već četiri godine zaredom obilježava ovaj dan svetom Misom u Svetištu. Na Misu su pristigli lovci iz studenačke sekcije HUL Kravica, ali i lovci iz Stubice, Zvirovića i Prćevaca.

Kako su u Studencima prošli mjesec počeli „pokornički dani“ – devet prvih petaka u pripremi za proslavu župne svetkovine Presvetoga Srca Isusova, ove je godine Misa za lovce i slavlje spomendana sv. Huberta upriličeno ranije, u 16,30 sati, pa je broj pristiglih lovaca, zbog radne obveze, bio nešto manji nego proteklih godina.

Misno slavlje predvodio je studenački župnik don Ivan Štironja, koji je ovom prigodom naglasio kako je vrlo bitno zajedništvo, kako u vjeri, tako i u lovu te je čestitao lovcima njihov dan.

Slavlje Dana lovaca nastavljeno je u Lovačkoj kući na Trseljevini, gdje su pristigli i lovci iz susjednih sekcija, a na jelovniku je bio ukusni lovački gulaš od probrane divljači.

  • dan-lovaca-2017-001
  • dan-lovaca-2017-002

Mile Kraljević

Tags:
© 2012 - 2022 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina