Otvor lova

Ispis

U nedjelju, 14.listopada, bio je pravi „lovački dan“ na području općine Ljubuški. Lovci iz svih lovačkih sekcija HUL „Kravica“ iz Ljubuškog ranom zorom su krenuli u brda, polja ili gdje već, kako je to i običaj „prvog dana lova“.

 Lovci iz sekcije Studenci, njih četrdesetak, „gostovali“ su na Jesenici kod domaćina lovaca iz Stubice i Bijače, a jedan dio je „ordinirao uz vodu“.

 Iako lovci „nisu od velike priče i hvale“ ipak su priznali da su stradala četiri vepra, što nije mala stvar, a bilo je i druge lovine. Kako nam rekoše nije toliko bitno naglasiti „strijelce“, a ipak ćemo navesti samo imena, dva Ivana, Dragan i Marin.

Jedan drugi „trofej“ skoro da je opjevan. Riječ je o lukavoj liji koju je upucao umirovljeni policajac Mirko – bistra oka i mirne ruke.

 Jedna grupa lovaca s manje lovačkog iskustva obišla je polje pod vodstvom lovca Luke, a „platila“ su dva fazana koje gotovo i nije trebalo čerupati, rekoše nam lovci na ručku u Lovačkoj kući na Trseljevini.

I ove su se godine lovci okušali u bacanju kugle, i gađanju plastičnih boca (umjesto glinenih golubova) kojih ima na svakom koraku, pa nije šteta.