Nedjelja, 8. svibnja:                           8 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                          9,30 - Sveta Misa blagoslova polja u Stubici                           11 - Sveta Misa za narod (župna crkva)                           12 - Sveta Misa blag. polja u Trseljevini                           Aktualni župni list

„ZLATNO SRCE“ I „PLAVI ANĐELI“ NA ROTIMLJI - 28.6.2014.

  Župnik Rotimlje don Damjan Raguž zaštitnike župe sv. Petra i Pavla i ove, 2014. godine, proslavio je na dostojanstven i svečan način.

Vjernici su se duhovno pripremili svetom ispovijedi koju je upriličio na Uočnicu 28. lipnja te svetom Misom koja je slijedila nakon ispovijedi. Svetu Misu na Uočnicu predvodio je don Ivo Šutalo, studenački župnik i uputio prigodnu riječ.
Kako ove godine tamburaški sastav Zlatno srce iz Studenaca slavi dvadesetu obljetnicu postojanj a don Damjan je pozvao don Ivu da predvodi sveto misno slavlje, a tamburaše i dječji zbor da na toj Misi sviraju i pjevaju. I župnik i glazbeni sastavi rado su prihvatili poziv, odazvali se te tako uveličali svečanost na Rotimlji. Radost je u ovom slučaju veća time što je upravo don Damjan prije dvadeset godina, 1994. godine, u Studencima osnovao tamburaški sastav Zlatno srce. Dakle, uopće se nije moglo odgovoriti „ne“! Na koru župne crkve u Rotimlji bilo je preko šezdeset pjevača i svirača iz oba sastava, četrdesetak pjevača i gitarista dječjeg zbora i preko dvadeset tamburaša.
Nakon svete Mise slijedila je folklorna večer ispred župne crkve. Prekrasna vedra i svježa večer te lijep glazbeni ugođaj ostat će svim prisutnima u dragom sjećanju. Ukupno je nastupilo deset sastava: HKUD Rotimlja s Rotimlje, HKUD Drijeva iz Gabele, HKUD Dubrave iz Aladinića, HKUD Stolac iz Stoca, HKUD Zlatno srce iz Studenaca,  HKUD Radišići iz Radišića, HKUD Sv. Josip Radnik iz Domanovića, HKUD Naši korijeni iz Bobanova sela, HKUD Bosansko izvorno kolo iz Stoca te tamburaši Prijatelji s Rotimlje. Naši tamburaši i gitaristi izveli su jednu instrumentalnu točku te nastupili s još dvije popularne melodije u izvedbi mlađeg člana tamburaškog sastava Ante Milićevića. On je uz glazbenu pratnju tamburaša otpjevao dvije pjesme - Kuća na kraju sela i Kome bi šumilo more moje sinje. Rado su uz njega svi gledatelji prihvatili ritam i zapjevali. Nakon službenog programa slijedilo je druženje uz pjesmu, roštilj i piće. Lijepa večer na Rotimlji ostat će nam u lijepom sjećanju.
Središnja proslava sv. Petra i Pavla bila je na samu svetkovinu, 29. lipnja. Svečanu koncelebriranu svetu Misu u 11 sati predvodio je fra Marinko Šakota, međugorski župnik. Lijep broj vjernika sudjelovao je na svetoj Misi i duhovno se obogatio na svetačkom i mučeničkom primjeru vjere dvojice velikana i prvaka katoličke crkve, sv. Petra i Pavla.

 Marko Petković

 • uocnica-bdm-rotimlja-2014-01
 • uocnica-bdm-rotimlja-2014-02
 • uocnica-bdm-rotimlja-2014-03
 • uocnica-bdm-rotimlja-2014-04
 • uocnica-bdm-rotimlja-2014-05
 • uocnica-bdm-rotimlja-2014-06
 • uocnica-bdm-rotimlja-2014-07
 • uocnica-bdm-rotimlja-2014-08
 • uocnica-bdm-rotimlja-2014-09
 • uocnica-bdm-rotimlja-2014-10
 • uocnica-bdm-rotimlja-2014-11
 • uocnica-bdm-rotimlja-2014-12
 • uocnica-bdm-rotimlja-2014-13
Free counters! 

© 2012 - 2022 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina