Svete Mise u 8 i 11 sati u Svetištu i u 9:30 u crkvi sv. Ane U Zvirovićima                                                                   Aktualni župni list

VRELO ŽIVOTA U ŽUPI BLAGAJ-BUNA - 9.2.2016.

   Dana 9. veljače naš veliki župni zbor Vrelo života odazvao se pozivu don Nikole Menala, župnika župe Blagaj-Buna kako bi uveličao misno slavlje na uočnicu blagdana blaženog Alojzija Stepinca

. Misno slavlje predvodio je naš župnik don Ivo Šutalo uz koncelebraciju župnika Blagaja-Bune, don Nikolu Menala, župnog vikara don Damira Pažina te uz asistiranje đakona iz naše župe, koji je trenutno na praksi u župi Dračevo, don Iliju Petkovića. Propovjednik je kratko istaknuo bitne stvari iz blaženikova života te naglasio djela duhovnog i tjelesnoga milosrđa koja je tijekom cijeloga svoga pastirskog života u zagrebačkoj nadbiskupiji, a napose kroz teške godine Drugoga svjetskoga rata, iskazivao svima kome je bilo potrebno. 
Uočnica je započela molitvom svete krunice, a svatko je imao priliku za svetu  ispovijed, što je najljepši načina duhovne pripreme za bilo koje župno slavlje. Kako je na Stepinčevo, 10. veljače, istovremeno bila i Čista srijeda, tj. početak korizme, tako je i ova trodnevnica imala dublje duhovno značenje, bila je svojevrsni duhovni uvod u korizmu. 
Druge večeri trodnevnice predstavljeni su prvopričesnici, njih 35, a te večeri, na uočnicu, predstavljeno je 45 novih krizmanika koji su iste večeri na svetoj Misi čitali misna čitanja i molitvu vjernika. Puna crkva lijepo je odjekivala crkvenim popijevkama koje je predvodio naš župni zbor.
Župnik don Nikola na kraju svete Mise zahvalio je župniku don Ivi na upućenim riječima propovijedi kao i župnom zboru Vrelo života koji je uzveličao ovo misno slavlje. Poslije svete Mise župnik je priredio zajednički domjenak u župnim prostorijama gdje se nastavilo druženje uz pjesmu i veselje.
U nadi nekog novog susreta ističemo stihove pjesme posvećene blaženom Alojziju:


Vjeran ti si bio Kristu, Bogu svome, 
ljubio si Crkvu više nego život svoj. 
U srcu si uvijek nosio sav hrvatski narod svoj. 
S NEBA TI NAS PRATI, ZA NAS UVIJEK MOLI
BLAŽENI ALOJZIJE, HRVATSKI TE NAROD VOLI
Kao vojnik Kristov ti si hrabro stao
 i za svoju Crkvu ti si život dao svoj. 
Ponosan je uvijek na tebe sav hrvatski narod tvoj
S NEBA TI NAS PRATI, ZA NAS UVIJEK MOLI
BLAŽENI ALOJZIJE, HRVATSKI TE NAROD VOLI.

Marija Raše

  • vrelo-zivota-u-zupi-blagaj-buna-2016-01
  • vrelo-zivota-u-zupi-blagaj-buna-2016-02
  • vrelo-zivota-u-zupi-blagaj-buna-2016-03
  • vrelo-zivota-u-zupi-blagaj-buna-2016-04
Free counters! 

© 2012 - 2021 Svetište Studenci. Dozvoljeno je preuzimati izvorne tekstove. Web development Ante Kozina